ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Inspirace Interiér Czech Interior Award představuje přihlášené projekty v kategorii Soukromý interiér – jednotlivé místnosti

Czech Interior Award představuje přihlášené projekty v kategorii Soukromý interiér – jednotlivé místnosti

Czech Interior Award představuje přihlášené projekty v kategorii Soukromý interiér – jednotlivé místnosti
18. 3. 2024 / Autor: Štěpánka Šulanová

Jediné výhradně české ocenění v oblasti interiérového designu Czech Interior Award zná adepty na vítěze a my vám postupně představíme projekty, které se do jednotlivých kategorií přihlásily. Pojďte si s námi prohlédnout ty nejlepší projekty v kategorii Soukromý interiér – jednotlivé místnosti.

Na stránkách soutěže navíc můžete hlasovat o nejlepší návrh a realizaci českého interiéru, a sami tak rozhodnout, který projekt získá Cenu veřejnosti. Jeden z hlasujících pak bude vylosován a získá pobyt pro 2 osoby v Aquapalace Hotel Prague s volným vstupem do Vodního a Saunového světa Aquapalace Praha. Další 3 vylosovaní obdrží dvě celodenní vstupenky.

Slavnostní vyhlášení proběhne 11. dubna 2024 při jarním souběhu veletrhů DESIGN SHAKER, FOR INTERIOR a FOR GARDEN po ukončení konference MATERIÁL + TREND v PVA EXPO PRAHA Letňany.

Jednou z kategorií ocenění bude také Cena TVbydleni.cz, jejíž vítěz získá možnost natáčení a zapojení do pořadu Díla architektů a designérů. Cenu předá generální ředitel skupiny Living Media a známý moderátor Míra Hejda, který bude součástí poroty.

Organizátorem projektu je společnost ABF a.s., největší pražský organizátor veletrhů s rozsáhlým portfoliem zahrnujícím veletrhy v oblasti bytového designu, jako je již zmíněný DESIGN SHAKER, FOR INTERIOR a FOR ARCH, a také organizátor prestižních soutěží včetně ocenění ARCHITEKT ROKU a YOUNG ARCHITEKT AWARD.

PROJEKTY V KATEGORII SOUKROMÝ INTERIÉR - JEDNOTLIVÉ MÍSTNOSTI

Byt v developerském projektu v Praze

Autor: ZAZDMI

Byt v developerském projektu na okraji Prahy koupili klienti ve fázi, kdy již nebylo možné provádět žádné klientské změny. Dispozice hlavního obytného prostoru ale byla nevyhovující, proto byla navržena její úprava i za cenu zásahů do stávajících elektroinstalací. Srdcem celého prostoru, kolem kterého se odehrává hlavní dění a pohyb, je bílý blok kuchyňského ostrůvku a na něj navazující jídelní stůl. Jeho význam podtrhuje i designově výrazné závěsné svítidlo. Kuchyňská linka je pro co nejoptimálnější využití prostoru navržena do tvaru L se skříňkami vysokými po strop. Ve druhé části místnosti je minimalističtěji řešená televizní sestava, která vyvažuje maximálně využitou kuchyňskou část. Celým interiérem se propisují černé prvky v podobě detailů na nábytku.

 

Dětské pokoje v Modřanech Praha 4

Autor: Helena Cádiz

Návrh a realizace dvou dětských pokojů pro desetiletou dívku a sedmiletého chlapce v rodinném moderním domě v Modřanech. Majitelka si přála pokoj pro malou baletku a chlapecký pokoj zase s tapetou a nádechem modré. Výzvou byl opravdu malý prostor v pokojích cca 11m2. Bylo potřeba umístit postel, psací stůl, vestavěný úložný díl a spaní pro kamarády. Postele mají vysouvací šuplík pro příležitostné přespání. Poličky ve vestavěných skříních jsou osvětlené LED pásky pro dosažení příjemnějšího pocitu. Veškerý nábytek je navržen na míru.

 

Dětský pokoj Jelínek

Autor: Interiéry Koukalová

Cílem bylo vytvořit pokojík pro dvě malé holčičky.  Budoucí paletu barev určila originální tapeta. Je zde rozkládací postel, zrcadlová zeď, vestavěná šatna s dokonalou vnitřní dispozicí a oboustranně posuvnými dveřmi. Ostatní nábytek tvoří praktické komody, stolek se židlemi, krásný “poličkodomeček“ a sametové závěsy. 

 

Dětský pokoj pro dvě školačky, Brno

Autor: design ATAK s.r.o.

Požadavkem klientů bylo vytvořit oddělené prostory, ve kterých budou mít dvě skoro slečny relativní soukromí. Zároveň aby obě poloviny obsahovaly všechny nezbytné funkční zóny dětského pokoje pro hraní, studium, ukládání hraček, oděvů, knih a tvůrčí činnosti. Díky skryté masívní jeklové konstrukci vznikl komfortní vyvýšený prostor pro spaní. Jsou zde také úložné prostory ve schodech, pod schody, šatní skříň vedle pracovního stolu, šuplíky uvnitř stolu, nebo v centrální dělící knihovně. Nábytek je opatřen LED pásky, které mají dotykové tlumení. Centrální osvětlení bylo také nahrazeno dvěma kruhovými svítidly, která mají tlumení i změnu teploty bílé. Na zakázku navržená tapeta je nasvícena reflektory v liště, které dotváří velmi příjemnou scénografii.

 

Dětský pokoj pro malou námořnici

Autor: BALADESIGN

Návrh dětského pokoje o rozloze necelých 15m2 pro malou slečnu, vznikl z původní ložnice rodičů v rodinném domě. V místnosti bylo nutno zachovat nerezovou komínovou trubku (je součástí architektonického návrh domu), velkou vestavěnou skříň a vymyslet postel tak, aby dala možnost k přespávání kamarádů. Holčička je velkou milovnicí vodních sportů - záměr byl tedy jasný – vytvořit prostor, který podtrhne její velkou vášeň. Komínová trubka se změnila v maják. Tapety s modrými pruhy a rybičkami doplňují celkový koncept pokojíku. 

 

Dětský pokoj s malovanou tapetou, Praha Hřebenky

Autor: Markéta Daňková

Konceptem dětského pokoje je variabilita a možnost budoucích změn. Bližší době bude jeden z pokojů fungovat jako dětská ložnice a druhý jako herna. Samotný design respektuje budoucí změny a připravil postupné přidávání postele a psacích stolů. Výrazný motivem v interiéru je zbudování loftové postele, která slouží částečně k odpočinku a částečně ke hře. Zvýšená postel je tvarovaná jako minimalistický lesní posed v barvách navazujících na zbytek interiéru domů. Odstíny šedé doplňuje zelená a pastelová tyrkysová. Barevnost se objevuje také na velkoformátové autorské ručně malované tapetě. Tapeta má učit děti poznávat stromy, listy a plody u lokálních dřevin, stopy ptáků nebo zvířata, dále houby.

 

Dům na Vysočině

Autor: Aleš Jelínek

Požadavkem investora bylo do svého nového sídla, zasazeného v přírodě, vytvořit prostornou, otevřenou kuchyni s materiály příjemnými na dotek a zároveň funkční, která by stylem perfektně zapadla do rázu domu a jeho blízkého okolí. Kuchyni dominuje 13 cm silná pracovní deska z přírodního kvarcitu Taj Mahal, který se z části „vznáší“ nad spodními skříňkami. Zvolený saténový povrch kamene svou jemnou plastičností přímo láká k pohlazení. Kuchyň byla vybavena prémiovými spotřebiči. 

 

Horský apartmán Benecko

Autor: Rossy Design s. r. o.

Horský apartmán se nachází v krásném prostředí Krkonoš na Benecku. Koncept bytu je navržen v souladu s přírodou. Jsou zde přírodní materiály, moderní dekory v imitaci betonu, kovu a rezy. Díky tomu dostal interiér vyváženost a eleganci. Dominantní je prostorným ostrůvkem s kompaktní deskou pro kapacitu 6 míst, který má zároveň uprostřed skryté úložné prostory.
Zajímavostí navržených úložných prostor jsou otevřené šatní sestavy, jak v ložnici, tak v chodbě. 

 

Interiér rodinného domu Náchod

Autor:  Gebas atelier architects s.r.o.

Dům byl postaven v 70. letech. Cílem rekonstrukce domu byla změna dispozic a vytvoření nových obytných místností z půdního neobývaného prostoru. Nábytek do obývacího pokoje si majitelka zvolila z exotického palisandrového dřeva, které má červeno-hnědou barvu. Dubový jídelní stůl pomyslně odděluje obývací část a kuchyň. V celém patře je jednotná vinylová podlaha, stěny jsou vymalované bílou barvou v kombinaci s betonovou stěrkou. Výborně jsou sladěné i detaily včetně vypínačů a dveří v antracitové barvě. Dominantou tohoto prostoru je bezpochyby krb včetně zajímavě řešeného úložného prostoru na dřevo. Krb slouží jako hlavní zdroj vytápění.

 

Japonský pokoj v rodinném domě v Pardubicích

Autor:  Montesara interiors

V patře rodinného domu vznikl zajímavý prostor se zkosenou boční stěnou a otevřenými výhledy na zelené terasy domu. Klienti chtěli tento prostor využít pro příležitostné přespání nejstaršího syna, který má zálibu v asijské kultuře. Pokoj je pojat s tradičním japonským minimalismem a jednoduchými liniemi, zároveň však moderně a mladistvě.

 

Kit-kat kuchyně v Dejvicích

Autor: Cosova s.r.o.

Původní dispozice bytu v Dejvicích odpovídala potřebám dobře situované rodiny v době, kdy byl postaven dům – tedy na konci 19. století. Nyní ale bylo potřeba vytvořit nové srdce bytu – velkou kuchyni s jídelnou, kde se bude rodina scházet a žit. Jako ideální řešení se ukázalo spojit původní kuchyni s pokojíkem pro služku a vytvořit tak jeden prostor, který pohodlně spojí funkce vaření i stolování. Do obývacího pokoje se kuchyně otevírá novými, symetricky umístěnými dvoukřídlými dveřmi, a navazuje tak důstojně na původní osový, skoro osmnáctimetrový průhled celým bytem. Závan majitelům blízké japonské estetiky dodává kromě čistoty a jednoduchosti návrhu i netradiční formát obkladu, tzv. kit-kat tile.

 

Koupelna

Autor: Interiérové studio Ing.arch. Markéta Šafferová

Koupelna navrženými dveřmi navazuje na masážní vanu v exteriéru. Naproti přes chodbu je WC s umyvadlem. Od vstupu do koupelny zaujmou dvě volně stojící umyvadla s podlahovými bateriemi přímo před oknem. Pro sprchu a WC je vymezen prostor se sníženým podsvětleným stropním podhledem a je rozdělen skleněnou stěnou. Na velkoformátovou dlažbu na podlaze navazuje obklad z šedého kamene na dvou sousedících stěnách. Zbývající stěna s oknem a napravo navazující zeď je opatřena strukturovanou betonovou stěrkou. Šeď materiálů zatepluje zrcadlo se skleněným rámem s odlesky zlaté barvy. Bílé zařizovací předměty doplňuje jemný závěs z přírodního lnu. Světlo z bodovek ve stropním podhledu přenáší v různých výškách zavěšené skleněné kapky.

 

Královské Vinohrady

Autor: Jiří Lukášek

Investor si přál vytvořit moderní kuchyň, která s citlivostí doplní nedávno zrekonstruovaný byt ve vinohradském stylu. Dispozice byla pečlivě navržena s ohledem na průchozí prostor a maximální využití dostupné plochy. Barevnost materiálů kuchyně byla pečlivě vybrána s respektem k nově položené parketové podlaze. Pro kuchyňský nábytek byla zvolena kombinace světle šedého matného melaminu a mořené dubové dýhy.

 

Kuchyň v historickém domě

Autor:  Le bon spol.s r.o.

Historický dům je jedna z významných staveb židovského ghetta v královském městě Rakovník, ležícím uprostřed křivoklátských lesů. Zadání bylo zachovat ducha domu a zároveň vytvořit kuchyň, co má šmrnc. Navrženy byly odlehčené asymetricky zavěšené horní skříňky s policemi, které sdílí zaoblené prvky a zároveň chytře slouží k osvětlení pracovní desky. Nika za dřezem je původní a ponechává tak nové kuchyni odkaz minulosti. Pracovní deska z masivního dubu s originální strukturou působí klasicky, přirozeně a příjemně kontrastuje s tlumeným neutrálním lakem nábytku. Nedostatek úložného místa v kuchyni řeší vysoká zaoblená skříň s vloženou knihovnou.

 

Liverna

Autor: STUDIO Jinak

Majitel se rozhodl proměnit altán na terase v malou kajutu. Původně měla stavba podobu jakési zahradní pergoly s prvky letní kuchyně a ve špatném provedení. Pro cestovatele, který chce plánovat a snovat další výlety za poznáním, tak trochu „útulna“, aby se odpoutal od všednosti městského bytu. Je zde roleta tažená motorem (inspirováno okny vily Tugendhat) ze zásobníku v podlaze je upevněná na masivní desce vyztužené hliníkovými profily. Deska slouží jako lavice nebo bar (odkládací prostor). Roleta je z impregnovaného textilu odolného UV záření a uzavírá a chrání v nepříznivém počasí interiér. Sklo je zastoupeno v podobě zasunovacích dveří. „Lodní Okno“ ze železa a skla je designovým šperkem celé kajuty.

 

Multiplex – pokoj s více příběhy

Autor: House of Darcy

Rodina z Prahy se rozhodla skloubit do jednoho prostoru pracovnu, pokoj pro hosty a domácí kino. Prostor o velikosti asi 30 metrů čtverečních tyhle funkce skvěle splňuje. Byt je mezonetový a spodní část je pojata v elegantním stylu s prvky funkcionalismu odkazující na budovu, ve kterém se nachází. Pracovnu v patře chtěli klienti pojmout jinak, za použití větších kontrastů a více hravě. Vlastní výrazné obrazy a již pořízené kusy nábytku byly cíleně zakomponovány.

 

Návrh kuchyně – RD Hvozdná

Autor: Mes Design s.r.o.

Požadavek zahrnoval celkovou rekonstrukci podkrovního bytu, prioritou byla kuchyň v tmavě modré barvě, s rustikálním nádechem, avšak současně s vybavením, které se od současné komfortní kuchyně očekává. Zvolena byla lakovaná varianta dvířek s reliéfem a rustikální úchytkou. Pro dotvoření požadovaného stylu je použitá pracovní deska v dekoru dřeva, stejně jako části korpusu skříněk. Bílý obklad a horní skříňky decentně dotváří celou kompozici, tak aby barevně doplnili, ale nerušili zvolený barevný odstín kuchyně.

 

Novostavba Jižní Morava

Autor: Sedlák Interier s.r.o.

Investor si přál vytvořit otevřený kuchyňský prostor s výrazným ostrůvkem, který volně navazuje na obývací část nově navržené vily. Celkový koncept má evokovat vzdušnost a pobízet návštěvníky k neomezenému pohybu. Důraz byl kladen na neutrální tóny a využití vysoce kvalitních materiálů, podporujících estetiku prostoru. Kuchyňský nábytek splňuje náročné požadavky investora. Vysoké skříně jsou vyrobeny z unikátní dubové dýhy ze starých trámů. Ostrůvek o délce 7,5 metru je vyhotoven z jednoho kusu. Unikátní technologie umožnila použití bílého Corianu na všech plochách, a to včetně plochy čel výsuvných skříní. Kuchyně je vybavena prémiovými spotřebiči, které nejenže zajišťují optimální funkčnost, ale také dotvářejí luxusní estetiku celého prostoru. Vše doplňují kožené barové židle.

 

Obytné podkroví pro hosty u Domažlic

Autor: Apaté studio s.r.o.

Paní majitelka měla v patře domu dva průchozí pokoje, které potřebovala lépe přizpůsobit potřebám svých hostů. Přála si plně funkční prostor pro svou rodinu a také klidné a útulné místo sama pro sebe. Interiér spojují materiály, které odkazují na všudypřítomnou přírodu. Barevné ladění navozuje klidnou a útulnou atmosféru. V jedné části vstupního pokoje se nachází pohovka, sedací parapet u největšího okna a další sezení zakomponované ve velké vestavné stěně. Za sezením ve stěně je ukrytá televize za posuvným panelem. Hlavním prvkem a vychytávkou je v tomto pokoji velká vestavěná stěna s mnoha funkcemi.

 

Obývací pokoj Byt 3kk

Autor:  Alex Brut Design Studio

Růžový byt symbolizuje aktivitu, volnou mysl a energii. Zadáním investorky bylo vytvořit nápadný luxusní interiér, který na Pinterestu nelze najít. Nebylo povoleno měnit nové dveře a podlahy od developera. Klient požádal o použití mnoha chromovaných dílu. Změnou prošla ložnice, ze které se stala šatna, pracovní místo bylo umístěno do obýváku. Na chodbě jsou po obou stranách chromovaná zrcadla a symetrické skříně s plameňáky. Chodba rozděluje celý byt na dvě části, soukromou část a část pro hosty.

 

Obývací pokoj s jídelnou v květinových barvách v Jehnědí

Autor: Montesara interiors

Klienti toužili po světlém obývacím prostoru, který bude sloužit k relaxaci a lenošení. Zároveň bylo potřeba propojit neosobní jídelní kout v kuchyni se zbylým prostorem. Využity byly přírodní materiály v kombinaci se světlými pastelovými barvami. Pokoji dominuje vyšší pohodlné křeslo, ve kterém odpočívá hlavně pán domu. Hlavním materiálem je světlé dřevo, kterému jsou v kontrastu odstíny zelené, modrozelené a růžové. Drobné doplňky a detaily úchytek jsou v černé barvě. Příjemnou atmosféru dotváří všudypřítomné květiny a grafiky na stěnách, které dostaly nové rámy a pasparty.

 

Obývací pokoj s kuchyní v Praze

Autor: Lenka Tomek

Zadáním projektu byl návrh nadčasového obývacího pokoje s kuchyní určeného ke krátkodobému pronájmu. Celý interiér je navržen v neutrálních barvách. Nábytek je vyroben z vysoce lesklých akrylátových desek, které splňují požadavky na zvýšenou odolnost proti opotřebení. Stěny jsou dekorovány trendy lakovanými lamelami a minimalistickými obrazy se zajímavým detailem v podobě vertikálních a horizontálních pruhů. Pruhy se objevují i na dalším nábytku a doplňcích a sjednocují tak celý interiér.

 

Obývák s kuchyní v novostavbě v Praze

Autor: Adriana Štefanová

Projektovat svou vlastní nemovitost je snem každého designéra. Protože kdy jindy mohou dát největší průchod vlastní fantazii, když nejsou limitováni konkrétním zadáním? A tento sen jsem si splnila při navrhování svého bytu v Praze, který se pyšní ojedinělým designem. Cílem bylo vytvořit otevřené, minimalistické a funkční bydlení bez přebytečného nábytku či zařízení. Proto každý komponent musel být praktický a estetický zároveň, aby nijak nenarušoval zamýšlený koncept. Místo je propojeno jednotnou podlahou. Nejdominantnější a zároveň nejtmavší barvou je modrá, která se prolíná celým prostorem, a představuje mezi ostatními neutrálními šedými odstíny i nejvýraznější estetickou složku. První věcí, jíž si po příchodu do bytu všimnete, je velký tmavě modrý kvádr z dubové dýhy ošetřené dekoračním voskem uprostřed otevřeného prostoru. Ten jednak odděluje společenský prostor na jednotlivé části, a sice na předsíň, obývací pokoj a kuchyň. Dále v předsíni funguje jako vestavěná skříň a z druhé strany tvoří kuchyňskou linku. 

 

Pohoda v Jižních Čechách

Autor: Čeněk Rejšek

Tato kuchyně je součástí domu, umístěného do krásné krajiny Jižních Čech. Dům slouží jako oáza klidu a odpočinku, kde lze dobýt energii po náročném pracovním týdnu. Požadavkem investora bylo navrhnout a realizovat funkční kuchyni se vším možným vybavením, kde se bude moci společně sejít s přáteli a rodinou. Dominantou celé kuchyně je ostrov se silnou kamennou deskou, která plní funkci pracovní plochy, na které se připravují a vaří pokrmy a zároveň funguje jako velká barová a jídelní plocha, nahrazující velký stůl. Materiál, který je použit na nábytku je akrylový lak v odstínu oblázkově šedá. Pracovní deska, obklad i deska na krbu je kvarcit Taj Mahal.

 

POKOJÍČEK PRO MALÉHO LETCE, Byt 3+kk, Liberec

Autor: Markéta Daňková

Jedná se o návrh interiéru a realizaci dětského pokoje s možností přidání postele pro případného sourozence. Využita byla autorská malovaná tapeta se slepou mapou světa a částmi s tabulovou úpravou pro kresbu. Je zde loftová postel s originálním krytím a úložným prostorem. Pokoj je navržený jako rostoucí, počítá s další etapou růstů dítěte a možností umístění další postele. Je zde ponecháno místo nejen na plnohodnotnou postel, ale i pracovní místo, pro které je připravena elektroinstalace.

 

Pokojíček pro malou Emi

Autor: Klára Pavlíčková

Pokojíček byl navržen již během těhotenství maminky, aniž by rodiče znali pohlaví miminka. Rodiče rádi cestují, a tak byl zvolen prostor, který od prvního okamžiku zve k objevování světa – oáza, kde se prolínají univerzální barvy s nádechem tropického ráje. Detaily pokojíčku jemně prozrazují, že se jedná o malou holčičku, zatímco celkový design zůstává věrný myšlence přívětivosti pro obě pohlaví. Je zde originální a na míru vytvořená tapeta s betonovou texturou, která nejenže stimuluje dětskou fantazii, ale je i snadná na údržbu. S ohledem na praktičnost i útulnost, pokojíček nabízí bohatý úložný prostor a je vybaven s důrazem na každý detail, včetně sjednocených úchytů na nábytku, které dotvářejí harmonický celkový dojem.

n

Pracovna

Autor:  Interiérové studio Ing.arch. Markéta Šafferová

Vstup rámují skleněné posuvné dveře a podhled z krycí desky probíhající nad vysokým nábytkem na dvou sousedních zdech. Kout naproti podobně spojuje lavice podél stěn. Z půdorysného rámce zařízení vybíhají dva pracovní stoly, z nichž jeden je rozšířen pro místa dvou dětí. Na lavici navazuje rozkládací sedačka. Hlavním materiálem navrženého nábytku je dřevěná dýha, jež je s ohledem na stávající parkety mořená šedě. Po obvodu probíhající nábytek narušují vertikály z betonové stěrky ve formě výsuvů u skříní či mobilních skříněk v lavici. U postele pak poslouží jako noční stolky. Šedivost vybavení narušuje tyrkysový lak vybraných zásuvek, dveří či vložených polic. Stejnou barvou je opatřen čalouněný nábytek, jehož jednotnost narušuje šedý potah zavěšených hlavových opěrek za sedačkou a přilehlou částí lavice. Dekorace v podobě tapety a závěsu na sebe navazuje nejenom ústřední barevností, ale i vzorem. Pracovna odráží tvarosloví i barevnost řešeného přízemí, ale ze šedi vystupující barva a významný prvek spojujícím kruh se čtvercem ji mění ve výraznou místnost.

 

RD Litoměřice

Autor:  MARTINA DESIGN s.r.o.

Historie celého domu sahá před rok 1850. Je zasazený pod hradbami v malebné historické čtvrti Litoměřic. Kdysi v něm bývala pekárna a studánka ve sklepě sloužila rybářům. Přáním majitelky bylo zařídit obývací pokoj s kuchyní. Prostoru dominuje bílá barva v kombinaci s černými detaily. Velkou váhu, kromě ikonických značek, které jsou v interiéru použité, hrály velkou roli i určité konstrukční detaily a použité materiály, které měly za cíl vytvořit klidný, čistý a harmonický prostor. 

 

Redesign ložnice v Praze

Autor: Apaté studio s.r.o.

Zadáním bylo zbavit ložnici vínové barvy a zakomponovat oblíbenou zelenou barvu klienta s jeho oblíbeným obrazem a stávající postelí. Byt se nachází v prvorepublikové vile, a tak kombinace smaragdově zelené barvy, mosazných povrchů a dekoru tmavého dřeva funguje jako nenápadný odkaz na staré časy. Stěny, koberec a závěsy jsou laděny do stejné barvy.

 

Rodinná vila Dům pod vrbou – vstupní prostor

Autor: Boq architekti s.r.o.

Velkorysému vstupnímu prostoru do dvoupodlažní vily dominuje prostorné schodiště. Dům pod vrbou přirozeně využívá své svažitosti a důmyslně pracuje s terénem. Vstupní část domu je zvenku velmi nenápadná a skromná. Naopak spodní podlaží na úrovni rybníka je poměrně rozsáhlé a plně otevřené do krásné zahrady. Přerod obou prostor probíhá právě ve velkoryse pojaté vstupní hale se schodištěm, v převýšeném prostoru s horním světlíkem. Samotné schodiště je navrženo do L, v horním rameni jsou stupně betonové s dřevěnými nášlapy, spodní rameno je řešeno stupni ocelovými. Ocelové stupně jsou vetknuty do betonové stěny. Schodiště představuje dominantní umělecký prvek.

 

Vila Roudnice nad Labem

Autor: Sedlák Interier s.r.o.

Investorovo přání směřovalo k vytvoření reprezentativního kuchyňského prostoru s technicky a esteticky dokonalým ostrůvkem. Dispozice kuchyňského prostoru je propojena s rozsáhlým obývacím prostorem s velkou prosklenou plochou do zahrady. Investor požadoval kuchyň v kombinaci dvou metalických barev, které se pěkně doplňují s dubovým materiálem použitým na podlaze a se stropní konstrukcí ze surového betonu. Výjimečností je zde veliké sladkovodní akvárium procházející vnitřní nosnou zdí do vedlejší místnosti, které zde nahrazuje obklad nad pracovní plochou a ve kterém je možné pozorovat rejnoky a jiné vodní živočichy.

 

Mohlo by vás zajímat

Zprávy a aktuality

Czech Interior Award představuje přihlášené projekty – podívejte se na designová ubytovací zařízení a hotely!

Jediné výhradně české ocenění v oblasti interiérového designu Czech Interior Award zná adepty na vítěze a my vám postupně představíme projekty, které se do jednotlivých kategorií přihlásily. Pojďte si s námi prohlédnout ty nejlepší projekty v kategorii Veřejný interiér – hotel/ubytovací zařízení.

Na stránkách soutěže navíc můžete hlasovat o nejlepší návrh a realizaci českého interiéru, a sami tak rozhodnout, který projekt získá Cenu veřejnosti. Jeden z hlasujících pak bude vylosován a získá pobyt pro 2 osoby v Aquapalace Hotel Prague s volným vstupem do Vodního a Saunového světa Aquapalace Praha. Další 3 vylosovaní obdrží dvě celodenní vstupenky.

Diskuze

Doporučené pořady

Developerské projekty k prodeji

Developerské projekty k prodeji

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

Jak vybrat technologie pro váš dům?

Jak vybrat technologie pro váš dům?

Otázky a odpovědi: Dřevostavby RD Rýmařov

Otázky a odpovědi: Dřevostavby RD Rýmařov

Vybíráme fotovoltaickou elektrárnu

Vybíráme fotovoltaickou elektrárnu

Stavba není sen 8 - Praha Lysolaje

Stavba není sen 8 - Praha Lysolaje

Bydlení slavných

Bydlení slavných

Stavba není sen 7 - Molo Lipno Resort

Stavba není sen 7 - Molo Lipno Resort

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Nejzajímavější hotely

Nejzajímavější hotely

Jak se žije v domě s inteligentní domácností?

Jak se žije v domě s inteligentní domácností?

Přemkovy rychlé rady pro zahrady

Přemkovy rychlé rady pro zahrady

Stavba není sen 6 - Yasmin apartmán

Stavba není sen 6 - Yasmin apartmán

Zdravý spánek

Zdravý spánek

Vybíráme okna

Vybíráme okna

Stavba není sen 5 - Rekonstrukce kanceláří

Stavba není sen 5 - Rekonstrukce kanceláří

Kuchyně plné inspirace

Kuchyně plné inspirace

Vybíráme krby a kamna

Vybíráme krby a kamna

Koupelny plné inspirace

Koupelny plné inspirace

Když řešíte vodu...

Když řešíte vodu...

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Rady pro investice do nemovitostí

Rady pro investice do nemovitostí

Dům na klíč

Dům na klíč

Stavba není sen 4 - Aldrov Krkonoše

Stavba není sen 4 - Aldrov Krkonoše

Vybíráme audio do domácnosti

Vybíráme audio do domácnosti

Stavba není sen 3 - Javor apartmán

Stavba není sen 3 - Javor apartmán

Bydlení handicapovaných

Bydlení handicapovaných

RESTART Michaely Jonášové

RESTART Michaely Jonášové

Stavba není sen 2 - Rekonstrukce bytu

Stavba není sen 2 - Rekonstrukce bytu

Na kafe!

Na kafe!

Stavba není sen - Stavba domu

Stavba není sen - Stavba domu

Jak se vyrábí dřevostavby

Jak se vyrábí dřevostavby


Spolupracujeme

Zajímá vás architektura?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl