ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Aktuality Czech Interior Award představuje přihlášené projekty – podívejte se na designová ubytovací zařízení a hotely!

Czech Interior Award představuje přihlášené projekty – podívejte se na designová ubytovací zařízení a hotely!

Czech Interior Award představuje přihlášené projekty – podívejte se na designová ubytovací zařízení a hotely!
11. 3. 2024 / Autor: TV Bydlení

Jediné výhradně české ocenění v oblasti interiérového designu Czech Interior Award zná adepty na vítěze a my vám postupně představíme projekty, které se do jednotlivých kategorií přihlásily. Pojďte si s námi prohlédnout ty nejlepší projekty v kategorii Veřejný interiér – hotel/ubytovací zařízení.

Na stránkách soutěže navíc můžete hlasovat o nejlepší návrh a realizaci českého interiéru, a sami tak rozhodnout, který projekt získá Cenu veřejnosti. Jeden z hlasujících pak bude vylosován a získá pobyt pro 2 osoby v Aquapalace Hotel Prague s volným vstupem do Vodního a Saunového světa Aquapalace Praha. Další 3 vylosovaní obdrží dvě celodenní vstupenky.

Slavnostní vyhlášení proběhne 11. dubna 2024 při jarním souběhu veletrhů DESIGN SHAKER, FOR INTERIOR a FOR GARDEN po ukončení konference MATERIÁL + TREND v PVA EXPO PRAHA Letňany.

Jednou z kategorií ocenění bude také Cena TVbydleni.cz, jejíž vítěz získá možnost natáčení a zapojení do pořadu Díla architektů a designérů. Cenu předá generální ředitel skupiny Living Media a známý moderátor Míra Hejda, který bude součástí poroty.

Organizátorem projektu je společnost ABF a.s., největší pražský organizátor veletrhů s rozsáhlým portfoliem zahrnujícím veletrhy v oblasti bytového designu, jako je již zmíněný DESIGN SHAKER, FOR INTERIOR a FOR ARCH, a také organizátor prestižních soutěží včetně ocenění ARCHITEKT ROKU a YOUNG ARCHITEKT AWARD.

PROJEKTY V KATEGORII VEŘEJNÝ INTERIÉR - HOTEL/UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ

Aparthotel Železná

Autor: KONCEPTUAL studio s.r.o.

Aparthotel Železná představuje rekonstrukci původního vojenského objektu, který sloužil jako ubytování pro rotu pohraniční stráže. Nachází se uprostřed nádherné přírody Českého lesa. To reflektuje i návrh interiéru kombinující přírodní materiály a geometrické tvary evokující okolní hluboký les. Celým objektem prostupují geometrické prvky inspirované strukturou jehličí, tvarem šišky a kapkami rosy. Motiv kamene a železné rudy, kterou lze spatřit v dlažbě či kovových prvcích, připomíná historii okolní krajiny i název obce. Hlavním materiálem je pak dubové dřevo s jeho přirozenou barevností a bohatou kresbou. Apartmány disponují elegantním nábytkem, kuchyňskou linkou a na míru navrženými úložnými prostory. Interiér je laděn v kombinaci dubového dřeva a barev tajemného mlžného lesa. Výrazným designovým prvkem jsou tapety s motivem originální fotografie okolí. 

 

Apartmán se 2 ložnicemi a výhledem na jezero

Autor: Potencionál prostoru

Apartmán se nachází v komplexu Korzo Lipno a je pronajímán celoročně k pobytům v letní i zimní sezóně. Cílem bylo navrhnout prostor navozující klid a pocit pohody. Šlo také o to, aby byl prostor vhodný pro ubytování i větší rodiny či party kamarádů a v nejnutnějším případě ubytoval až 6 osob. Hlavní myšlenkou konceptu bylo umocnit pocit přírody a propojit krásný výhled s prostorem interiéru. Interiér je inspirován okolní krajinou, lesy, mechem, vodní plochou, nebem, sluncem a lehkým vánkem. 

 

Boutique hotel Vodník se společenským sálem ve Vimperku

Autor: Domov srdcem

Přístavba hotelu a společenského sálu k restauraci Vodník v údolí Křesanovského potoka měla za cíl vnést do prostor originalitu a zároveň doplnit okolní přírodní scenérie. Celý komplex má připomínat tažnou loď, tu představuje hotel, který za sebou vleče dva nákladní pontony, v podobě sálu a původní restaurace. Interiér sálu je pojatý jako loď obrácená dnem vzhůru. Opálově zelené konstrukční vazníky kopírují trup lodě a spodek, tedy střecha sálu je porostlá zelení. Nejen vnitřek sálu, ale i celý hotel mají připomínat pohádkový a magický svět pod hladinou rybníka. Hlavně sál je pojatý svými tapetami jako vodní rostliny a rybí šupiny, dlažbou s dekory leknínu a se vznášejícími se žárovkami jako bublinkami, které vypouštějí ryby pohybující se prostorem.

 

Chalupa U ČERNÝCH

Autor: WaY designery

Rekreační chalupa vznikla přestavbou původního domu pro trvalé bydlení a slouží nejen majitelům, ale i lidem, kteří si ji pronajmou. V přízemí vznikl jeden veliký prostor, kde je kuchyň, krb, TV a veliký jídelní stůl. Ideální prostor pro společné akce. V podkroví je pak 5 obytných pokojů, které jsou dostatečně veliké a komfortní pro vícečlennou rodinu. Půda slouží jako velká herna pro děti. Příjemnou atmosféru chalupy dotváří použité přírodní materiály.

 

Hermitage Hotel Prague – konferenční centrum, lobby a bar/restaurace

Autor: IAN BRYAN ARCHITECTS, s.r.o.

Budova bývalé tiskárny z 20. let 20. století prošla proměnou v roce 2009 podle návrhů ateliéru IBA, který byl znovu přizván v roce 2021, aby připravil návrh interiéru vstupních prostor, restaurace a konferenčních prostor v rámci rebrandingu hotelu. Tématem návrhu je znovu navázat na tiskařský a průmyslový odkaz budovy a zkombinovat jej s bohatými materiály inspirovanými secesním dědictvím budovy. K tomu autoři použili paletu materiálů charakteristických pro průmyslové prostředí v kombinaci s měkkými a luxusními povrchy; měď, ocelové konstrukce, strukturované sklo, beton a kámen v kontrastu s měkkostí smaragdově zeleného sametu, kůže, ručně tkaných hedvábných koberců a jemných závěsů z kovových přízí.

 

Horský apartmán V Mechu – Ludvíkova bouda v Janských Lázních; apartmán 2 kk + podkroví

Autor:  Ing. Lenka Bačová

Apartmán V Mechu se nachází v Ludvíkově boudě v Janských Lázních na úpatí Černé hory v Krkonoších. Ludvíkova bouda byla postavena v roce 1905 jako moderní celodřevěný horský hotel. Apartmán je v nejvyšším patře s výhledem do údolí a na kabinovou lanovku. Cílem bylo vytvořit jedinečný a snadno rozpoznatelný interiér, který respektuje historii objektu a jeho okolní přírodu, v níž se vyskytují bohaté porosty mechu. A právě ten se stal inspirací a hlavním konceptem interiéru (mechová zelená, tvarosloví svítidel a vodovodních baterií, čalounění nábytku, kresba přírodního kamenného obkladu, keramické a kovové úchytky).

 

Lubno – apartmánový dům

Autor: RMBA Architekti s.r.o.

Apartmán najdeme v podhůří Beskyd, na kraji louky u lesa. Na půdoryse původního stavení vznikl radikální rekonstrukcí projekt, který zahrnuje velký a malý apartmán, spa se saunou, vinný sklep a venkovní prostory teras a zahrady. Zadáním bylo vytvořit místo pro relax s vysokým standardem kvality materiálů i detailů. Používané materiály vychází z místních beskydských tradic – dřevo, cihla, kámen. 

 

Na seně – glampingová stodola na louce v Beskydech

Autor: RMBA Architekti s.r.o.

Pod starým akátem, na louce kde se pasou ovce vznikla malá stodola, která je využívána jako glampingové bydlení. Dřevostavba je ze smrkových prken přiznaných v interiéru, v klasickém tvarosloví, ale s překvapivým interiérem a využitím. Ve stodole najdete vše, co potřebujete pro krátký (nebo i delší) pobyt. Dominantou otevřeného prostoru je velká postel, jejíž matrace jsou uloženy na seně. 

 

Open Lobby

Autor: mackovič architecture s.r.o.

Navržený interiér Lobby je zasazen do kvalitní architektury hotelu. Designová a materiálová úroveň řešení interiéru navazuje na vyšší standard řešení samotné budovy. Bude sloužit jak korporátní, tak rodinné klientele. Koncepce „Open Lobby“ umožňuje velmi otevřený prostor s možností míchání funkcí. Pomyslným srdcem prostoru je bar ve středu dispozice, který spojuje všechny ostatní funkce. Bar je funkčně řešen jako denní prostor na kávu, snídani či jednání. Zároveň se za pomoci změny osvětlení stane magnetem podvečerních a večerních hodin. Každá další funkční zóna je řešena jako specifický prostor -> pavilon. Odlišeny jsou za pomoci různých povrchů, podhledů či nasvětlení. Výběr povrchů a materiálů dbá na kvalitu a nadčasovost. Uplatňuje se dubové dřevo, terrazzo, betonové stěrky, dekorační omítky či keramická mozaika. Prostory jsou z hlediska jejich funkce rozlišeny materiálem podlahy.

 

Penzion Kovárna , Český Krumlov

Autor: PH6 Atelier

Investor zakoupil barokní objekt penzionu ve špatném stavu, se záměrem kompletní rekonstukce. V rámci dispoziční studie bylo navrženo 8 pokojů a jeden větší apartmán ve vrcholu střechy. Celková kapacita 23 lůžek. Snídárna byla přemístěna prvního patra do přízemí do krásné klenuté místnosti. Navržen byl koncept v moderním duchu, který nechal vyniknout historickým prvkům a zároveň je doplnil v kontrastu moderním, jednoduchým designem. Výtvarným leitmotivem propojujícím všechny pokoje penzionu i snídárnu v přízemí, je tapeta s obrovskou zvětšeninou rytin Krumlova, která dává prostorům poetiku filmů Karla Zemana.

 

Realizace přestavby apartmánu ve Vienna House by Wyndham Andel’s Prague

Autor: Kolektiv Studio Fabrik8 / Studio Fabrik8, s. r. o.

Hlavní filozofií renovace vzorového pokoje apartmánové budovy hotelu Vienna House by Wyndham Andel’s Prague bylo vytvořit designový prostor, jenž se dokáže přizpůsobit náladě hostů. Tohoto bylo dosaženo výběrem eklektické palety barev, vybavením na míru či kombinací textury a materiálů, jenž znázorňují originalitu a vysokou řemeslnou kvalitu. Výraznou změnou bylo zpřístupnění prostor odstraněním nepotřebných dveří a příček. Pro vytvoření pocitu plynulosti a odstranění architektonických kontrastů byly použity bezrámové dveře od podlahy ke stropu. Celý interiér vyniká vysoce kvalitními a odolnými materiály, zároveň je použito praktických předmětů a spotřebičů.

 

Redesign GRANDHOTELu PUPP část Parkside

Autor: mh interiors s. r. o.

GRANDHOTEL PUPP je pětihvězdičkový hotel v lázeňské zóně Karlových Varů s 228 pokoji. Objekt je památkově chráněný. Záměr pana ředitele je po částech zrekonstruovat / re-designovat celý hotel. Vrátit Puppu jeho eleganci, luxus a noblesu. Tato část hotelu má nově všechny pokoje ve stejném designu. Dispozičně se shodují v minimálním množství. Je to v rámci Puppu lehce levnější kategorie pokojů, proto bylo nutné ji odlišit jak vzhledově, tak i rozpočtově. Zadáním bylo vytvořit moderní, elegantní, komfortní pokoj, s příjemnou atmosférou, navazující na historii Puppu, s možností měnit pokoj ze single na double. 

 

Rekonstrukce 10 mezonetových pokojů v nejvyšším patře hotelu Svornost v Harrachově

Autor: No Limits Design, a.s.

Zadáním bylo zrekonstruovat ve velmi krátkém termínu zhruba 6 týdnů před koncem roku 2023 10 dvou podlažních pokojů ve vysokém standardu, v moderním horském stylu. Rekonstrukce stylově navazovala na dvě již proběhlé etapy, rekonstrukce lobby, jídelny a baru a na rekonstrukci rodinných pokojů. Bylo tak třeba zachovat stejný ráz, ve kterém se nese celý redesign hotelu. Zároveň bylo potřeba vymyslet nápaditý design a propracované detaily, které dají pokojům nadstandardní vzhled. Ústředním prvkem interiéru je kamenná stěna s krbem a televizí, která spolu s pohodlnou sedačkou a designovým křeslem vytváří ve spodním patře pokoje útulný obývací prostor. Výrazným prvkem jsou zde také kamenná umyvadla se zrcadlovou stěnou s reliéfem hor.

 

REKONSTRUKCE NH Collection Olomouc Congress hotelu

Autor: Mimolimit, s.r.o.

REKONSTRUKCE NH CONGRESS HOTEL OLOMOUC, Lobby, bar, recepce, snídaňové restaurace, a la caržte restaurace – kompletní rekonstrukce interiéru přízemí při zachování pozic koncových prvků technologií zachováním materiálů podlah, vytvořit současný interiér s nadčasovými prvky. Návrh hotelu je vedle funkčních provozních a ekonomických hledisek především o atmosféře a emocích. Nedílnou součástí, která návrh ovlivní, je minimalizovaný čas na provedení rekonstrukce a to má samozřejmě dopad i na výběr materiálu, výrobu a montáže. Návrh hotelu je specifický tím, že se musí líbit širokému okruhu uživatelů, kteří by se v něm měli cítit dobře.

 

Studio 102, Brno

Autor: NOVOdesign s.r.o.

Studio 102 je designovým showroomem, který nabízí zážitkové ubytování, ale slouží též jako fotoateliér, či místo pro obchodní schůzky. Probíhá zde také interaktivní výuka Školy interiéru. Místnost o velikosti 30 m2 je koncipována jako chytrá domácnost, kterou lze ovládat pomocí smartphonu či tabletu. Návštěvníci si tak mohou vyzkoušet pohyb v chytré domácnosti a prakticky osahat různé nábytkové vychytávky. Studio 102 se nachází blízko vily Tugendhat v řadovém funkcionalistickém činžovním domě ze 30. let minulého století. Prostor je navržen v moderním luxusním stylu s nádechem art deca, tento univerzální dekorativní styl byl v době výstavby domu hojně rozšířený.

 

Mohlo by vás zajímat

Zprávy a aktuality

Czech Interior Award: Poslední šance přihlásit svůj projekt do soutěže o nejlepší interiér českých architektů a designérů

Už jen do 23.2.2024 máte možnost hlásit svá díla do soutěže Czech Interior Award. Soutěž je jediné výhradně české ocenění v oblasti interiérového designu určené pro české profesionální interiérové architekty a interiérové designéry. Vítěz získá nejen ocenění, ale i pozornost odborníků a médií.

 

Diskuze

Doporučené pořady

Developerské projekty k prodeji

Developerské projekty k prodeji

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

Jak vybrat technologie pro váš dům?

Jak vybrat technologie pro váš dům?

Otázky a odpovědi: Dřevostavby RD Rýmařov

Otázky a odpovědi: Dřevostavby RD Rýmařov

Vybíráme fotovoltaickou elektrárnu

Vybíráme fotovoltaickou elektrárnu

Stavba není sen 8 - Praha Lysolaje

Stavba není sen 8 - Praha Lysolaje

Bydlení slavných

Bydlení slavných

Stavba není sen 7 - Molo Lipno Resort

Stavba není sen 7 - Molo Lipno Resort

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Nejzajímavější hotely

Nejzajímavější hotely

Jak se žije v domě s inteligentní domácností?

Jak se žije v domě s inteligentní domácností?

Přemkovy rychlé rady pro zahrady

Přemkovy rychlé rady pro zahrady

Stavba není sen 6 - Yasmin apartmán

Stavba není sen 6 - Yasmin apartmán

Zdravý spánek

Zdravý spánek

Vybíráme okna

Vybíráme okna

Stavba není sen 5 - Rekonstrukce kanceláří

Stavba není sen 5 - Rekonstrukce kanceláří

Kuchyně plné inspirace

Kuchyně plné inspirace

Vybíráme krby a kamna

Vybíráme krby a kamna

Koupelny plné inspirace

Koupelny plné inspirace

Když řešíte vodu...

Když řešíte vodu...

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Rady pro investice do nemovitostí

Rady pro investice do nemovitostí

Dům na klíč

Dům na klíč

Stavba není sen 4 - Aldrov Krkonoše

Stavba není sen 4 - Aldrov Krkonoše

Vybíráme audio do domácnosti

Vybíráme audio do domácnosti

Stavba není sen 3 - Javor apartmán

Stavba není sen 3 - Javor apartmán

Bydlení handicapovaných

Bydlení handicapovaných

RESTART Michaely Jonášové

RESTART Michaely Jonášové

Stavba není sen 2 - Rekonstrukce bytu

Stavba není sen 2 - Rekonstrukce bytu

Na kafe!

Na kafe!

Stavba není sen - Stavba domu

Stavba není sen - Stavba domu

Jak se vyrábí dřevostavby

Jak se vyrábí dřevostavby


Spolupracujeme

Zajímá vás architektura?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl