ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Inspirace Interiér Czech Interior Award představuje přihlášené projekty v kategorii Soukromý interiér – propojený prostor I.

Czech Interior Award představuje přihlášené projekty v kategorii Soukromý interiér – propojený prostor I.

Czech Interior Award představuje přihlášené projekty v kategorii Soukromý interiér – propojený prostor I.
7. 4. 2024 / Autor: Štěpánka Šulanová

Jediné výhradně české ocenění v oblasti interiérového designu Czech Interior Award zná adepty na vítěze a my vám postupně představíme projekty, které se do jednotlivých kategorií přihlásily. Pojďte si s námi prohlédnout ty nejlepší projekty v kategorii Soukromý interiér – propojený prostor.

Na stránkách soutěže navíc můžete hlasovat o nejlepší návrh a realizaci českého interiéru, a sami tak rozhodnout, který projekt získá Cenu veřejnosti. Jeden z hlasujících pak bude vylosován a získá pobyt pro 2 osoby v Aquapalace Hotel Prague s volným vstupem do Vodního a Saunového světa Aquapalace Praha. Další 3 vylosovaní obdrží dvě celodenní vstupenky.

Slavnostní vyhlášení proběhne 11. dubna 2024 při jarním souběhu veletrhů DESIGN SHAKER, FOR INTERIOR a FOR GARDEN po ukončení konference MATERIÁL + TREND v PVA EXPO PRAHA Letňany.

Jednou z kategorií ocenění bude také Cena TVbydleni.cz, jejíž vítěz získá možnost natáčení a zapojení do pořadu Díla architektů a designérů. Cenu předá generální ředitel skupiny Living Media a známý moderátor Míra Hejda, který bude součástí poroty.

Organizátorem projektu je společnost ABF a.s., největší pražský organizátor veletrhů s rozsáhlým portfoliem zahrnujícím veletrhy v oblasti bytového designu, jako je již zmíněný DESIGN SHAKER, FOR INTERIOR a FOR ARCH, a také organizátor prestižních soutěží včetně ocenění ARCHITEKT ROKU a YOUNG ARCHITEKT AWARD.

PROJEKTY V KATEGORII SOUKROMÝ INTERIÉR - PROPOJENÝ PROSTOR

2 v 1

Autor: MODULORA

Světlý interiér doplňují akcenty černé barvy užité u světel, vypínačů, krbových kamen a nábytku. Tím nejvýraznějším je kuchyňská linka, která je zaintegrována pod schody na galerii.

3kk Jizerská – byt v údolí Jizerek

Autor:  Josef Trakal design

Jizerská, je byt na okraji Liberce, odkud je blízko do Bedřichova, který má majitelka ráda a byl klíčový při výběru lokality pro budoucí život. Interiér si přála ve světlých barvách, tak aby došlo ke splynutí prostoru s přírodou. Základem je bílá barva, doplněná dubovým dekorem. V ložnici je originální tapeta. Detaily nábytku jsou co nejvíce čisté, aby nerušily požadovanou jednoduchost. 

Apartmán s Výhledem na Pražský hrad

Autor:  POGGENPOHL CZECH s.r.o.

Realizace interiéru proběhla v novostavbě bytu s orientací k Pražskému hradu. Díky této pozici a výhledu byl projekt charakteristický velkým množstvím oken a skleněných stěn. Při navrhování interiéru byla respektována původní dispozice bytu. Zadání mladého páru bylo vytvořit příjemný prostor k oddychu, kde si budou moci po práci vychutnat drink s výhledem na Prahu.

Ateliér CG-Creative Byt 2 + KK Praha

Autor: Ateliér CG-Creative s.r.o.

Klientka měla jen málo požadavků, a sice aby byt symbolizoval její osobnost, byl do růžova, splňoval pravidla feng shui a měl vysokou kvalitu materiálů a provedení. Vznikl čistě ženský prostor v růžových tónech. Byt se nachází v nově zrekonstruované vile z počátku minulého století. Budova sama tak nastavila styl provedení interiéru, který respektuje genius loci domu, avšak s moderními prvky materiálů. 

autorský 3+kk byt

Autor: mar.s architects

Proběhla kompletní rekonstrukce včetně všech rozvodů a systému vytápění. Očištění nánosů doby, přiznané původní materiály. Tento byt se nachází v unikátním souboru „Červené domy“, který vznikl v letech 1919 až 1923 díky architektu Rudolfovi Hraběti v pražských Holešovicích. Dispozice tohoto bytu prošla kompletní proměnou, umožňující pohodlné uspořádání 3kk místo původních 2kk. Vznikl prostor vzdušný a plný přirozeného světla. Velkorysá vstupní hala elegantně navazuje na obytný prostor, zatímco minimalistická koupelna se transparentně začleňuje do celého prostoru. Vestavěné nábytkové prvky nejen poskytují dostatek úložného prostoru, ale také účelně integrují domácí práce, aniž by rušily celkový dojem. 

Barvou protknutý

Autor:  Obliqo design s.r.o.

V projektu se architekti zaměřili na spojení stávajících standardů developera s individuálními potřebami mladé rodiny, která se nebojí výzvy v podobě výrazných barevných akcentů, což je klíčovým prvkem našeho návrhu. Hlavní obytný prostor, spojující obývací pokoj s kuchyní, byl zásadně přeorganizován. Kuchyňská linka byla rozšířena, do ostrůvku je integrován velký jídelní stůl, který slouží jako centrální bod pro rodinné setkávání. Každý prostor v bytě je vytvořen na míru této konkrétní rodiny. 

Benešovský byt

Autor: momentura s.r.o. 

K návrhu interiéru byly architekti přizváni v moment, kdy se již realizovala základní stavební část rekonstrukce celého domu. Byly navrženy drobné stavební úpravy a byla dospecifikovaná podoba koupelny. Základním záměrem bylo maximálně zefektivnit daný prostor, maximálně ho využít jak pro pohyb a pobyt lidí, tak i pro samotné úložné prostory. Základní materialita bytu sází na jednoduchost a střídmost.

Black & White v Ostravě

Autor: RMBA Architekti s.r.o.

Nevelký byt v blízkosti ostravských Vítkovic, v cihlovém domě z 50 let, byl rekonstruován pro klienta, který byt využívá jak na bydlení, tak na práci. Zadání bylo vytvořit příjemné prostředí na život, práci i spánek pro dva dospělé. Myšlenka byla jednoduchá, maximálně zjednodušit a otevřít dispozici a do půdorysu bytu dostat dvě krychle, které v sobě ponesou funkci ložnice a koupelny s kuchyní. 

Bydlení mezi úhly

Autor:  ARTIKUL architekti s.r.o.

Rekonstrukce nárožního bytu v rohovém historickém činžovním domě v pražských Holešovicích. Výchozím stavem byl vybydlený byt s nešťastnou dispozicí s průchozími a špatně využitelnými pokoji. Mimo několika původních dveří s původním kováním nebylo co zachovávat. Přáním nového majitele bylo současné městské bydlení pro pár a prostor pro práci z domova. Po vybourání na výjimku všech nenosných příček vznikl polygonální prostor obvodových stěn s mnoha různými úhly. 

Byt 2 + kk v Praze

Autor: Lenka Tomek

Zadáním projektu byl návrh nadčasového interiéru bytu 2 + kk určeného ke krátkodobému pronájmu. Celý interiér je laděn do neutrálních barev. Nábytek je vyroben z vysoce lesklých akrylátových desek, které splňují požadavky na zvýšenou odolnost proti opotřebení. Důraz byl kladen také na kvalitní sedací soupravu s rozkladem na každodenní spaní a čalouněnou postel s vyšším čelem pro pohodlné opření. Za postelí je efektní štuková vliesová tapeta s plastickou texturou v tmavých odstínech. Dále jsou stěny dekorovány trendy lakovanými lamelami a minimalistickými obrazy se zajímavým detailem v podobě vertikálních a horizontálních pruhů. Pruhy se objevují i na dalším nábytku a doplňcích a sjednocují tak celý interiér.

Byt 3 + KK v Praze

Autor: Ateliér CG-Creative s.r.o.

Zadáním návrhu bylo vytvoření soukromého prostoru pro mladého muže. Návrh byl realizován dle pravidel feng-shui. Důraz byl kladem na použití kvalitních materiálů a betonu, neboť majitel bytu vyrábí betonový nábytek. Použity byly betonové stěrky, betonové zařizovací předměty – betonová umyvadla a krásný stůl s tenkou betonovou deskou na kovovém podnoží. Nábytek v celém bytě je vyráběn na zakázku za použití dřevěné dubové dýhy v kombinaci s částmi lakovanými do hlubokých matných laků, děrovaného plechu a skla. V bytě se nachází i autorské tapety vytvořené pro tento projekt. 

Byt 3+kk, Rezidence Harfistka, Praha

Autor: Studio In2

Jedná se o 3KK s velkou lodžií přístupnou ze 2 místností. Ve vstupní hale je šatník se zrcadlem a botníkem a komoda. Ložnici jsme částečně předělily otapetovanou polopříčkou na šatnu s vestavnou skříní a komodu a na spací část. I ve studentském pokoji je šatník přes celou kratší stěnu. Součástí skříně je osvětlená magnetická nika s psacím stolem. Na knihy a trofeje slouží podsvícená police. Stěny jsou dekorovány našimi autorskými malbami. Obývací pokoj: jídelní stůl se židlemi a konferenční stolek, provedení mořený dub do barvy dýhovaného obkladu stěny a otočných lamel oddělujících kuchyňskou část od obývací. Kuchyňská linka je vyrobená na míru. 

Byt 3kk v Praze

Autor: Alex Brut Design Studio

Růžový byt symbolizuje nenou aktivitu, volnou mysl a energii. Zadáním investorky bylo vytvořit nápadný luxusní interiér, který na Pinterestu nelze najít. Nebylo povoleno měnit nové dveře a podlahy od developera. Klient požádal o použití mnoha chromovaných dílu u figurek nebo nožiček na pohovce, a tisku autorské grafiky na nábytek. Na chodbě jsou po obou stranách chromovaná zrcadla a 2 symetrické skříně s plameňáky. Vlevo po chodbě je vestavená skříň s velkými listy na dveřích. Chodba rozděluje celý byt na 2 části, soukromou část a část pro hosty.

Byt Na Bateriích

Autor: Versatile s.r.o.

Zadáním rekonstrukce bytové jednotky bylo vytvořit maximálně velkorysý, minimalistický a propojený prostor. K dosažení kýženého efektu byla využita komunikace s pobytovou zahradou s krásným panoramatickým výhledem. Koncept je podpořen barevnou střídmostí a kvalitou použitých materiálů. Prostor hlavního obytného prostoru a zahrady byl propojen prosklenou fasádou a dřevěnou terasou, která těmito prostory plynule prochází. Terasa je zároveň doplněna o nerezový bazén, který se skrývá pod její pojízdnou částí.

Byt na Vinohradech

Autor: COLLARCH s.r.o.

Byt v historické části Prahy prošel kompletní rekonstrukcí zahrnující podlahy, designová topná tělesa, podlahové topení, rozvody elektřiny, přemístění kuchyně a zvětšení koupelny. Architekti hledali hodnotné stopy minulosti, které bychom zachovali a doplnili je naším současným, experimentálním návrhem. Každá místnost má svou specifickou materiálovou a barevnou paletu, svého ducha. Hala s obloukem je opatřena uměleckou patinovanou výmalbou v béžové a šedé. Ostré hrany místnosti jsou zjemněny zaoblením. Podlaha je sjednocena podlahovou stěrkou. Výrazným prvkem je vestavěný nábytek s pohledovými díly z patinovaného hliníkového plechu. Tmavě šedý kov dodává hale vážnost a noblesu. Kromě úložného prostoru skrývá i diskrétní vstup do koupelny, elektrický rozvaděč, kotel a zásobník vody. 

Byt Pergamenka

Autor: Claire Paul Design

Interiér je určen pro mladou rodinu se dvěma dětmi, která se nebála odvážnějších barev ani netradičních materiálů a díky tomu měli architekti šanci společně vytvořit tento jedinečný prostor. Jemná mentolová barva a dekorativní vroubkované ORAC panely provází celý interiér a dodívají mu netradiční nádech. Stejně tak výrazné geometrické obklady v kuchyni, které jsou dominantou této části interiéru. Černé kovové prvky se výborně hodí k duchu moderní budovy holešovické Pergamenky a barevné detaily zase ke stylu majitelů, což je pro designéra vždy důležité podtrhnout. Cílem bylo vytvořit praktický domov s dostatečnými úložnými prostory, ale také vytříbeným designem.

Byt pod hvězdou

Autor: Projekční atelier ZUZI s.r.o.

Majitelé bytu Pod hvězdou se rozhodli vrátit domů ze zahraničního pracovního angažmá. Byt 3+1 v nádherné lokalitě u Olomouce vlastnili delší dobu a pronajímali jej v původním stavu. Centrem je prostorná vstupní hala propojující všechny místnosti bytu. Slouží i jako hudební „salon“, je v ní umístěno pianino a „vítací“ obraz, jenž je výrazným akcentem interiéru. Průhledy umožňují oční kontakt až do ložnice, všechny dveře v bytě jsou posuvné skleněné. Velkorysý prostor propojuje vstupní halu, kuchyni, jídelnu a relaxační kout s televizí. Na přání majitelů je na televizi vidět ze všech koutů bytu, rádi vaří podle videoreceptů, poslouchají hudbu a sledují filmy z jídelny i z ložnice. Prostor je přehledný, funkce pečlivě oddělené a zároveň propojené. 

Byt pro mladou rodinu

Autor:  MATERNA DESIGN

Celková rekonstrukce bytu pro mladou rodinu nedaleko centra Ostravy. Probouráním stěny vznikl otevřený prostor obývacího pokoje s kuchyní. Musel se však vyřešit nehezký pohled na stoupačky a rozvod trubek pro topení, které zůstalo původní. Zakryl je laťkový obklad. Tento funkční detail se stal výrazným prvkem opakujícím se v celém bytě. Na masivní dřevo latí navazuje svým dekorem kuchyň a podlaha. Jako protipól ke dřevu je použit bílý lesk a laminát s dekorem betonové stěrky na nábytku obývacího pokoje a úložných skříní zde i na chodbě. Za sedací soupravou se našlo místo pro zamýšlený pracovní kout a kočičí škrabadlo.

Byt pro mladou rodinu, Bubeneč – Praha

Autor:  Ateliér Důmysl

Rekonstrukce bytu pro mladou rodinu v Bubenči. Zadáním mladé rodiny byla rekonstrukce pražského bubenečského třípokojového bytu o rozloze 90 m². Hlavním cílem bylo vytvoření plnohodnotného prostoru s velkou kuchyní propojenou s obývacím pokojem, ložnicí a dětským pokojem.
Výzvou pro osloveného architekta Martina Zimu bylo nalézt řešení pro splnění tohoto úkolu při skutečnosti, že poměrně velký byt, který se nachází v nárožním činžovním domě z roku 1929, má k dispozici jen tři okna, a to pouze na jedné obvodové stěně. Návrhem bylo přesunout hlavní chodbu bytu do středu dispozice, aby dokázala obsluhovat více nových místností kolem ní. 

Byt s černým srdcem

Autor:  DMAE Architects s.r.o.

Rozlehlý byt se nachází ve druhém patře rezidentního projektu na Vinohradech. Podlahová plocha 190 m2 umožnila zvolit koncept dispozice dle představ architektů. Vznikl tak návrh na střed bytu jako černého srdce, jádra, bloku, který bude obsahovat a zároveň schovávat vše potřebné. Bude takovou vodící dominantní linkou, a to nejen v půdoryse ale i v konceptu materiálů. Díky tomu se vše ostatní dispozičně uvolnilo a dalo více prostoru pro světlo a čisté linie. Materiálový koncept byl výsledkem skládáním a vrstvením. Pokud byt měl černé jádro, vše ostatní muselo být mnohem jemnější, komplikovanější. Všechny dřeva a dýhy jsou jemně odbarveny, aby byla zachována pouze struktura dřeva. Aby byl byt příjemný bylo hodně materiálu použito i na obklady.

Byt s prvky retro-punk-industriálu v Brně

Autor: SALANGA Architekti s.r.o.

Byt v secesním domě s výhledem na areál bývalých textilek Mosilana v centru Brna si žádal generální rekonstrukci, spojenou s přeměnou z 1+1 na 3+kk. Výzvou bylo zadání s mnoha požadavky a úsporným rozpočtem. Určující pro návrh byly i osobnosti majitelů (rodina s malými dětmi), se zálibou v hudbě, industriálním stylu, retru, umění, jejich láska k místnímu geniu loci, smysl pro humor a různorodé předměty, které měly být do bytu zpět začleněny (obrazy, lampa, retro rádio, pianino a další) a tvořily spolu osobitý harmonický celek. Autorka do interiéru propsala kontext okolí viditelný z okna včetně bílého režného zdiva. Pracuje s motivem nadsázky, požadavek na „lehký punk“ přetavuje do designových hříček, které současně ekonomicky řeší osvětlení nebo návaznosti původních a nových omítek (ponechání původních zárubní a jejich zazdění). „Levitující“ patýrko přináší dynamiku a další podlahovou plochu.

Byt s vysokými stropy

Autor: momentura s.r.o. 

Hlavní inspirace je vázána na fakt umístění bytu, v suterénu … je to taková „ponorka“ – do této formy se pak ladil i celkový design/vzhled podlahy (zelenomodrá barva), základních surových materiálů – pozinkovaného plechu, černé barvy v rámci kuchyně a sanitárních prvků, doplněné o textury dřeva a bílé barvy, která umocňuje charakter surových materiálů – hrubého betonového povrchu a přiznaných cihel. Návrh celkové rekonstrukce prostor spočíval v dispoziční úpravě a maximální využití dané světlé výšky vnitřních prostor, která přesahovala výšku 4,1m. Vložením nových dřevěných pobytových pater, se získalo více pobytové plochy bytu. Přetvoření koupelny a kuchyně byt získal lepší a logičtější řešení, a to i za pomocí sedacího vestavěného nábytku s úložnými prostory. Kuchyňská linka je doplněna dílci na míru, dvířky v matném laku a industriálními patinujícími úchytkami. 

Byt se třemi nikami

Autor: Horalík Ateliér

Veškeré vybavení obývacího pokoje architekti umístili do vestavěné stěny, která se táhne po celé šíři místnosti. Do ní jsou vloženy tři jednoduché niky – televizní, čtenářská a kuchyňská. Ta je přes roh ještě doplněna nikou nápojovou. Do zbylého prostoru je rozmístěn lehce přemístitelný sedací nábytek, který umožňuje velkou variabilitu využití místnosti. Ložnice rodičů je navržena v exkluzivnějším duchu. Dominantním prvkem je stěna za postelí obložená tmavými dřevěnými kazetami s mosaznými spárami a atmosférickým podsvětlením. Dětský pokoj architekti pojali nejhravěji z celého bytu. Patrové postele jsou v čele propojeny lanovou sítí, které tak tvoří kreativní nástěnku pro dětské kresby a poznámky. Pod spodní postelí se ukrývá další výsuvné lůžko pro příležitostné přespání kamarádů nebo jednoho z rodičů. Koupelnu byla navržena v elegantnějším provedení, s antracitovým obložením a dřevěnými detaily.

Byt v centru Prahy

Autor: OBJECTUM s.r.o.

Úkolem bylo vytvořit pro klienta reprezentativní byt v centru Prahy, který neobývá trvale. Architekti si mohli dovolit udělat interiér velkoryse a nevyužít každý malý koutek. Byt se nachází v budově postavené roku 1902, chtěli jsme tedy zachovat všechny stávající cenné prvky. Hlavní požadavek od klienta byl, aby měl byt velkorysou vstupní halu. Vstup do koupelen architekti integrovali do celoplošného obkladu stěny, tak aby ve vstupní hale nerušilo velké množství dveří. Tím se prostor zdá celkově větší. Na nechali na míru nařezat mozaiku, která svým měřítkem velikost také podtrhává. Ze vstupní haly se vchází do pokoje, který má dveře na všech čtyřech stěnách, zde je malá kuchyň a kruhový stůl. Dvě koncové stěny bytu jsou opatřené štukovou výzdobou, ta se bohužel původní nezachovala. Odhaleny byly nánosy maleb, fragmenty malovaných ornamentů nad dveřmi. V bytě se nacházejí 4 ložnice a dvě koupelny.

Byt v Praze na Vinohradech

Autor: Studio MA s.r.o.

Byt pro mladou rodinu na Vinohradech v bytovém domě z druhé poloviny 19. století prošel kompletní rekonstrukcí, která měla za cíl odstranit vrstvy původních stavebních zásahů, maximálně využít velkorysou dispozici a zejména svým designem reagovat na zadání investora vytvořit příjemné bydlení v kompozici dřeva, betonu, barev tmavších odstínů a pokojových rostlin. Chodba byla nově doplněna velkou dřevěnou vestavěnou skříní s úložným prostorem, skrz kterou se vchází do kompletně přepracovaných koupelen. V chodbě byla také instalována nová podlaha, kdy stávající dlažba byla vyměněna za litou stěrku plynule přecházející bez prahů do koupelen. Nové prostorové řešení vstupní části bytu vycházelo ze zadání investora, mít 2 plnohodnotné koupelny s novým podlahovým vytápěním. 

Byt v Praze Podolí

Autor:  ARAUCANA s.r.o.

Návrh a realizace kompletní rekonstrukce bytu s nádherným výhledem na Vyšehrad. Cílem bylo vytvořit prostor, který splňuje požadavky moderního bydlení, ale zároveň zachovává původní charakter domu a jeho okolí. Aby byl byt co nejvíce prosvětlený, moderní, ale zároveň útulný. Bouraly se příčky, měnila elektrika, topení a okna. I když rozpočet nebyl vysoký, ze starého bytu se stal vzdušný, moderní byt s využitím kvalitních materiálů a designových doplňků. Kuchyň je dělaná ve spolupráci s kuchyňských studiem a vestavěné skříně jsou na míru od truhláře. Skříně, postele i knihovna jsou z laminovaných MDF desek. Parkety jsou původní jen repasované. Zajímavým doplňkem je designové italské topení nebo osvětlení v kuchyni.

Chalupa v Českém Ráji

Autor: Kateřina Čambalová

Prostor pro kuchyň a jídelnu vznikl přístavbou v místě původní verandy a z části garáže vznikla koupelna a zvětšila se spodní ložnice, místo dílny je komora a spíž. Původní jídelna se změnila na obývací pokoj, protože původní záměr víkendové chalupy se postupně měnil v chalupu obývanou celoročně, což je nyní díky přístavbě možné. Měnilo se i umístění krbu a přidávalo se tepelné čerpadlo. Ložnice v horním patře jsou bez změny od minulé rekonstrukce před 10 lety. Celá rekonstrukce byla vedena jako navazující na původní koncept, ale v modernějším duchu, splňujícím více nároky stále se rozrůstající rodiny. Barevnost, vzory a materiály ladí se stylem a vkusem investorů i původní barevností chalupy. Kuchyně je z jasanového dřeva s povrchovou úpravou olej v modré a smetanové barvě s patinovanou lazurou. Podnoží, spotřebiče, kování i dekorové dlaždice jsou v odstínech mědi.

Chata u rybníka Dvořiště

Autor:  Jaroslava Straková

Chata po prarodičích měla již své nejlepší roky za sebou a vyžadovala kompletní rekonstrukci. Po dlouhém zvažování bylo nakonec majitelem rozhodnuto, že místo rekonstrukce, která by si vyžádala značné finanční náklady, ale přinesla by pouze kompromisní výsledek, postaví chatu zcela novou. Klient, který na tomto místě trávil své dětství, chtěl však zachovat ducha původní stavby. Smrkové palubky, které dominovaly v celém interiéru původní chaty, byly nahrazeny přírodním dubem, krbová kamna vystřídal moderní krb s výměníkem, záclony a závěsy nově zastoupily předokenní elektrické žaluzie. Jediné, co z původní stavby zůstalo, je dechberoucí výhled do okolní krajiny.

Drama Queen

Autor: Lucie Pilařová

Samotný byt v srdci Prahy byl ve velmi zanedbaném stavu. Ve finále se podařilo zachovat pouze okna a parkety, které byly zakryté kobercem a daly se brousit. Nová okna byla vyrobena jako repliky původních. Úpravy zahrnovaly odstranění příček a celkové očištění prostoru. Cílem bylo vytvořit moderní a lehký interiér. Malá komůrka vedle jídelny se stala šatnou, což umožnilo ušetřit prostor na skříně. Osobitý designový rukopis kombinuje prvky z cest a aktuální designové trendy. Inspirací pro byt se stalo prostředí jednoho krásného londýnského hotelu. 

Dům DOLNÍ BŘEŽANY

Autor: WaY designery

Dům v Dolních Břežanech je dřevostavba z roku 2017. V obytné části a kuchyni zůstala dřevěná podlaha a zachovali jsme i kuchyň. V kuchyni proběhl jen částečný fit out. Změna pracovní desky a výměna některých pohledových dvířek. Do dispozice nebylo zasahováno. Koupelny prošly celkovou rekonstrukcí. V zádveří a chodbě se vyměnila dlažba, lakovalo se nově zábradlí, na stěny malovaly stěrky a dům dostal úplně nový nádech a energii.

Dům s rodinným hnízdem

Autor: ARCHCON atelier, s.r.o.

Návrh tohoto domu vychází z principů feng-shui, z poetické a inspirativní spolupráce s majiteli a feng-shui specialistkou. Feng-shui se zde odráží mimo jiné ve volbě materiálů, tvarů, motivů či počtu určitých prvků. Hlavní roli v tomto interiéru hraje organický krb. Nejen, že dominuje obytnému prostoru, ale je v něm umístěn i energetický střed celého domu. Polohu středu jsme pečlivě vybírali během architektonické studie –⁠ je umístěn přesně v místě, kde původně rostla rozsochatá borovice. Vnímáme, že díky tomuto spojení dům skutečně zapustil kořeny. Krb zde ztělesňuje spojení se zemí a stabilitu. Dům se o něj pomyslně, ale i fyzicky opírá. Dřevo nalezneme na každém kroku. 

Dvoupodlažní byt na Jižní skále

Autor: Interiérová laboratoř

Design prostorného dvoupatrového bytu v Táboře vznikl spojením dvou menších bytů nad sebou, vychází z již vybraných materiálů kuchyně a dekoru podlahové krytiny v bytovém standardu. Podle vkusu majitelů je byt zařízený v elegantním minimalismu, jsou zde různé odstíny šedé od světlých až po antracitovou. Výrazným sjednocujícím prvkem interiéru jsou vertikální latě z masivního dřeva a stěrka v šedobéžovém odstínu.

FAMILY LOFT VANGUARD

Autor: Michaela Záhorovská / Simona Belicová

Tento loft je deklarací netradičního pojetí interiéru, místo minimalismu a důrazu na jedince byl vytvořen trvalý domov pro čtyřčlennou rodinu, jež odmítá běžné konvence a touží po originalitě a osobním stylu. Loft zajišťuje soukromí pro každého člena čtyřčlenné rodiny, aniž by byl narušen charakter otevřeného loftového prostoru. Klíčovým prvkem je zvětšení podlahové plochy a variabilita dispozice, která se může časem přizpůsobovat měnícím se potřebám rodiny. Optické dělení prostoru je dosaženo pomocí prosklených příček, jež umožňují průhledy napříč celým interiérem a zajišťují dostatek denního světla v každé jeho části. Důraz je kladen na praktičnost dispozice pro rodinný život, maximalizaci úložných prostor a zajištění komfortu uživatel bytu v podobě dvou koupelen. Celému loftu vévodí upcyclingový styl života, důkazem toho jsou například repasované sedačky, vintage travertinový stolek, nový kabát starého křesla dle autorského návrhu architektek, na terase stolky vyrobené ze zbytků odřezků při jádrovém vrtání a další. 

Feel it Sand in Teplice

Autor: Amir Ghattas

Všechny stěny jsou pokryty sádrokartonovými deskami, dřevěné obklady jsou řezány CNC strojem. Střecha pokrytá sádrokartonovou deskou LVL. Dřevo na TV stěně je zkamenělý dub. Všechny těla jednotek jsou vyrobeny z přírodního překližky. Kuchyně bez madel a otevřená s výklenkem.

Galerie lidské tvořivosti

Autor: de.fakto CZ, s.r.o.

The Gallery Of Human Creativity, tak vás vítá digitální text, který je vyobrazen uvnitř betonu pomocí prosvětlených optických vláken na přístupovém chodníčku před vchodem. Je to rodinný dům, ve kterém není nic tak, jak se běžně dělá. Je to dům, ve kterém je téměř vše, na co se podíváte jedinečný originál a naopak věci, které se dají koupit lze spočítat na prstech jedné ruky. Je to dům, ve kterém jsou všechny detaily součástí jedné skvělé vize, kde neskutečnou technologii a komfort, krásu, lásku a štěstí spojilo de.fakto v jedno skutečné umělecké dílo. Dům navržen tak, aby vytěžil maximum z daného místa jeho světové orientace, tvaru pozemku i terénu. Všechny místnosti nabízí velkolepý výhled, ale i neméně nutné soukromí. 

Garden vila u Prahy

Autor: ATELIER KUNC architects, s.r.o

Garden vila u Prahy charakterizuje bydlení v zahradě. Bungalov, zcela otevřený do zahrady, uzavřený do ulice, je v jedné části zvednutý do odděleného ložnicového patra. Objemy jednotlivých funkcí jsou za sebou seskládány do liniové kompozice. Velkorysá vstupní hala s atriem odděluje pracovnu s garážovými stání a zázemí od obytného prostoru, na který je napojená master bedroom. Celý dům, byt na zahradě, je koncipovaný jako jeden plynoucí prostor z interiéru přes terasy do exteriéru, a to především proto, že víme, že bydlení nekončí doma. Příjemnou atmosféru interiéru podtrhují použité jemné přírodní materiály.

 

Horská chata – vestavba výtahu

Autor: Šafer Hájek architekti

V roce 2009 navrhl ateliér horskou chatu ve Špindlerově mlýně. Po čtrnácti letech se majitel na architekty obrátil s otázkou, jestli by bylo možné někde v objektu instalovat osobní výtah. Nově bylo navrženo trojramenné schodiště s vnitřním „zrcadlem“ cca 110×110 mm. Nikde jinde nebylo možné výtah přes tři podlaží instalovat bez zásadního nabourání celého konceptu domu. Prostor nebyl velký, proto byl zvolen hydraulický výtah s pístem pod kabinou. Hlavním cílem bylo, aby nedošlo tímto zásahem k poškození interiérové kompozice a aby schodiště a celý dvojpodlažní prostor neztratil svou lehkost a vzdušnost. Instalovaný výtah je proto umístěn do skleněné šachty, která nahradila původní zábradlí. Skleněné stěny šachty jsou vetknuty do stávajícího schodiště a nemají žádnou jinou nosnou ocelovou konstrukci. Výtahová kabina včetně dveří i dveří šachetních je také maximálně prosklená. Pouze vodítka a některé kotevní prvky jsou ocelové. Současně s vestavbou výtahu byly nově navržené a zrealizované koupelny.

Horský apartmán 3+kk v Harrachově

Autor: Josef Trakal design 

Apartmán v developerském objektu je laděný do světlých tónů s odkazem na Krkonoše. Bílý základ doplněný celodřevěnou podlahou v dekoru dubu. Nábytek je v bílých tónech matového lamina a dekoru dubu. V kuchyni je kvůli vyšší odolnosti použitý bílý matný lak a dýhované skříňky. Pracovní a vrchní desky u nábytku jsou z kompaktní desky slim line. Hlavním výrazným prvkem celého apartmánu je laťové obložení, které prostor krásně doplňuje a propojuje s přírodou. V chodbě je prvek dokonce propojený s funkcí obrazu, ve kterém jsou umístěny staré zrenovované dobové lyže ze dřeva, které jsou podsvícené zapuštěnými led pásky přímo do lyží.

horský apartmán Špindlerův Mlýn

Autor: Rossy Design s. r. o.

Investoři si pořídili apartmán v Krkonoších pro chvíle pohody s přáteli, turistiky a odpočinku po náročném pracovním týdnu v Praze. Klienti si přáli zrekonstruovat původní funkčně a designově nevyhovující apartmán na příjemný interiér, který se bude líbit nejen jim, ale i jejich přátelům. 

Interiér bytu v panelovém domě, Voskovcova Praha 5

Autor: TRIGLYPH architektonická kancelář s.r.o.

Zadání investora bylo zvětšení prostor a zrušení dělicích nenosných panelů. Došlo tak na větší propojení obývacího pokoje s kuchyní. Díky oknu v koupelně vznikla výjimečná prosluněná koupelna, což je pro panelové domy neobvyklé. V předsíni je napínaný podsvícený podhled v předsíni. Průchozí oboustranné skříně nabízejí skladovací prostor i vstup do vedlejší místnosti. Skrytý botník v boku vestavěné skříně v ložnici je přístupný z předsíně.

Interiér bytu ve funkcionalistickém domě

Autor: SENAA architekti s.r.o.

Jedná se o rekonstrukci bytu v domě z třicátých let, který navrhl architekt Endre Steinera. Původní dispozice byla typickou čtveřicí obdobně velkých pokojů umístěných kolem středové haly. Železobetonová skeletová konstrukce umožnila velkorysou změnu dispozice. Hlavní obytnou část tvoří propojení původních pokojů s orientací východ-západ s možností výstupu na balkony. Dvojice dětských pokojů je propojena posuvnými dveřmi. 

Interiér kamenné chalupy

Autor: 3K Architects s.r.o.

Cílem bylo provést částečnou rekonstrukci a návrh interiéru chalupy. Jednalo se o nový interiér hlavního obytného prostoru s kuchyní a jídelnou a úplnou rekonstrukci zadní části chalupy, kde se nacházelo nevyhovující zázemí. Klientka měla jediný požadavek. Zachovat tradiční ráz kamenné chalupy a přidat do interiéru decentní, moderní prvky. 

Interiér moderní chaty v Krušných horách

Autor: momentura s.r.o.

Interiér moderní modulové novostavby v Krušných Horách je první ukázkou nově vznikajícího systému Popcorn. Jednotlivé dílčí prostory jsou dobře prosvětlené z vícero stran. Hlavní centrální obytná část s kuchyní a jídelnou je přirozeně prosvětlena ze všech čtyřech světových stran. Vzájemné uspořádání jednotlivých modulů pak poskytuje vnitřní závětří i soukromí venkovních přilehlých prostor. Interiér je založen na hřejivých tónech dřeva, které jsou doplněné o barevné akcenty látek, polstrování. 

Interiér řadového domu v Jenštejně

Autor: BekArch s.r.o

Zadáním klienta bylo navrhnout kompletní rekonstrukci třípodlažního rodinného řadového domu v Jenštějně u Prahy. Původní depoziční řešení domu bylo z velké části zachováno a došlo pouze k drobným úpravám či doplnění, které splňují současné potřeby rodiny. Spodní část domu zůstala věnována společným prostorám, tedy obývacímu pokoji, jídelně a kuchyňskému koutu. Druhé podlaží je soukromou částí rodičů, kde se nachází ložnice, pracovna a oproti původnímu stavu zvětšená koupelna s vanou a sprchovým koutem. Podkrovní část ukrývá dětský pokoj a velké množství úložných prostor. Barevná a materiálová paleta byla v tomto případě zvolena v jednoduchém téměř monochromatickém provedení s výraznými texturami a detaily. 

Interiér rodinného domu v Předměřicích nad Labem

Autor: Gebas atelier architects s.r.o.

Dům byl postaven v 70. letech minulého století jako rodinný dům. Nachází se sklonitém pozemku v Předměřicích nad Labem. Dům prošel mnoha stavebními úpravami. Původně se jednalo o rodinný dům, který byl postupem času upraven na administrativní budovu. Záměrem nynějšího majitele byla přestavba opět na moderní rodinné bydlení. Hlavním zadáním majitelů bylo, aby každý člen rodiny měl své soukromí a zároveň zde byl společný prostor. 

Interiér rodinného domu v Živanicích

Autor: POSTROP

Dům ve vesnici u Pardubic je plný barev, příjemných materiálů a textur. Teplo domova dotváří jasanové dřevo v kombinaci s pastelovými odstíny zelené a pudrové. Pestrost interiéru doplňují textury, ať už se jedná o koberce, stěrky, dlažbu nebo filcové niky. Návrh maximálně odráží potřeby rodiny, velká kuchyň vybízí ke společnému vaření nebo hraní si s kávou. Skrývá ale i možnosti odpočinku, soustředění a soukromí. To vše zabalené v hravosti, která je klientům vlastní.

Interiér se sklem, obytný prostor s kuchyní a ložnicí, Praha Kobylisy

Autor: Markéta Daňková

Návrh a realizace obytného prostoru s navazujícím spaním v přízemí bytového domu v Praze Kobylisích, atypické použití skla v interiéru. Rodina požadovala přidat spaní rodičů a zvětšení kuchyně a jídelního stolu. Architekti změnili vstup, upravili dispoziční řešení a zvětšili kuchyni. Prosvětlení a opticky zvětšení bylo docíleno použitím světlého, pastelového schématu a lesklých ploch. 

Interiér RD U lesa

Autor:  Luni architekti s.r.o.

Interiér je součástí rodinného domu, který se nachází na louce v blízkosti lesa jedné obci na Plzeňsku. Dvě navzájem propojené hmoty objektu pohledově odlišují materiály fasádních obkladů. Část domu, která se obrací k lesu, kryjí prkna ze sibiřského modřínu. Druhá část domu je obložena přírodní rulou ve zlatém odstínu. Přírodní materiály se propisují i do interiéru. V dřevěné části domu se nachází velkorysý obývací pokoj s kuchyní a jídelnou. Prostor se po vertikále otevírá do dřevěného krovu, který navozuje útulnou venkovskou atmosféru. Hlavnímu prostoru dominuje akumulační krb a velká okna, která rámují výhledy do tamní malebné krajiny. Do kamenné části je pak umístěna intimní zónu s ložnicí, dvěma pokoji, koupelnou, saunou a technickou místností.

Kuchyňský kout s úložnými schody

Autor: MIND Design

Na velmi malé ploše bylo nutné spojit dohromady hned několik funkcí, vaření, práci i stolování, přístup do spacího patra a k tomu vytvořit co nejvíce úložného prostoru. Výsledkem je kuchyňský kout, na který navazuje nábytková stěna tvořící stupně vedoucí do patra. Kombinací zásuvek a výklopů horních desek se podařilo využít téměř sto procent zabraného prostoru pro ukládání věcí, některé stupně je také možné využít jako posezení. Na protější stěně je navržen barový pult, který je s ohledem na velikost místnosti možné sklopit. Byt bude využíván k přechodnému bydlení majitelky případně pronájmu, proto byl veškerý nábytek vyroben z kombinace lamina a OSB desek, pracovní deska je vyzděná opatřená betonovou stěrkou.

Loft ze staré továrny

Autor: Le bon spol.s r.o.

Původní byt byl sice plně zařízen, ale pro rodinu s dospívajícími dětmi, milující vaření, nebyl ve vyhovujícím standardu. Z původního zařízení nakonec zůstaly jen stěny s přiznanou elektroinstalací, stěrkové podlahy a dveře. V bytě je dostatek světla, mohli jsme tedy využít tmavší odstín dřeva i barevné palety. Vzniklo praktické uspořádání kuchyně s množstvím úložných prostor. Využita byla přírodní ořechová dýha a bronzové prosklení. 

Luxusní byt 3+KK v centru Brna

Autor: TRIDESIGN s.r.o.

Moderní elegance se snoubí s funkčností. Čisté linie LED osvětlení vytvářejí světlou a vzdušnou atmosféru, zatímco jídelní stůl s proskleným povrchem a stylovými židlemi čeká na hosty. V obývacím pokoji zaujme elegantní dřevěný panel v masivu a dekorativní zlaté prvky. Otevřený koncept propojuje obývací pokoj, jídelnu a kuchyňský kout, využívá luxusní materiály jako mramor a dřevo a zahrnuje designový nábytek s důrazem na funkčnost a pohodlí. Barevná paleta je střídmá s jemnými akcenty. Vybavení moderními technologiemi a detailní pozornost ke každému detailu dělá z našeho interiéru výjimečný celek spojující eleganci, funkčnost a vkus. Specifický klient, specifické potřeby, specifický design. Jsou zde perleťové stěrky, zlaté ORAC lišty, masiv, mramor, samostatně ovladatelné LED pásky s možností změny režimů a teploty.

Mohlo by vás zajímat

Zprávy a aktuality

Czech Interior Award představuje přihlášené projekty – podívejte se na designová ubytovací zařízení a hotely!

Jediné výhradně české ocenění v oblasti interiérového designu Czech Interior Award zná adepty na vítěze a my vám postupně představíme projekty, které se do jednotlivých kategorií přihlásily. Pojďte si s námi prohlédnout ty nejlepší projekty v kategorii Veřejný interiér – hotel/ubytovací zařízení.

Na stránkách soutěže navíc můžete hlasovat o nejlepší návrh a realizaci českého interiéru, a sami tak rozhodnout, který projekt získá Cenu veřejnosti. Jeden z hlasujících pak bude vylosován a získá pobyt pro 2 osoby v Aquapalace Hotel Prague s volným vstupem do Vodního a Saunového světa Aquapalace Praha. Další 3 vylosovaní obdrží dvě celodenní vstupenky.

Mohlo by vás zajímat

Zprávy a aktuality

Czech Interior Award představuje přihlášené projekty v kategorii Soukromý interiér – jednotlivé místnosti

Jediné výhradně české ocenění v oblasti interiérového designu Czech Interior Award zná adepty na vítěze a my vám postupně představíme projekty, které se do jednotlivých kategorií přihlásily. Pojďte si s námi prohlédnout ty nejlepší projekty v kategorii Soukromý interiér – jednotlivé místnosti.

Na stránkách soutěže navíc můžete hlasovat o nejlepší návrh a realizaci českého interiéru, a sami tak rozhodnout, který projekt získá Cenu veřejnosti. Jeden z hlasujících pak bude vylosován a získá pobyt pro 2 osoby v Aquapalace Hotel Prague s volným vstupem do Vodního a Saunového světa Aquapalace Praha. Další 3 vylosovaní obdrží dvě celodenní vstupenky.

Mohlo by vás zajímat

Zprávy a aktuality

Czech Interior Award představuje přihlášené projekty v kategorii Veřejný interiér – restaurace, kavárna, bar

Jediné výhradně české ocenění v oblasti interiérového designu Czech Interior Award zná adepty na vítěze a my vám postupně představíme projekty, které se do jednotlivých kategorií přihlásily. Pojďte si s námi prohlédnout ty nejlepší projekty v kategorii Veřejný interiér – restaurace, kavárna, bar.

Na stránkách soutěže navíc můžete hlasovat o nejlepší návrh a realizaci českého interiéru, a sami tak rozhodnout, který projekt získá Cenu veřejnosti. Jeden z hlasujících pak bude vylosován a získá pobyt pro 2 osoby v Aquapalace Hotel Prague s volným vstupem do Vodního a Saunového světa Aquapalace Praha. Další 3 vylosovaní obdrží dvě celodenní vstupenky.

Mohlo by vás zajímat

Zprávy a aktuality

Czech Interior Award představuje přihlášené projekty v kategorii Veřejný interiér – komerční a prezentační prostory

Jediné výhradně české ocenění v oblasti interiérového designu Czech Interior Award zná adepty na vítěze a my vám postupně představíme projekty, které se do jednotlivých kategorií přihlásily. Pojďte si s námi prohlédnout ty nejlepší projekty v kategorii Veřejný interiér – komerční a prezentační prostory.

Na stránkách soutěže navíc můžete hlasovat o nejlepší návrh a realizaci českého interiéru, a sami tak rozhodnout, který projekt získá Cenu veřejnosti. Jeden z hlasujících pak bude vylosován a získá pobyt pro 2 osoby v Aquapalace Hotel Prague s volným vstupem do Vodního a Saunového světa Aquapalace Praha. Další 3 vylosovaní obdrží dvě celodenní vstupenky.

Diskuze

Doporučené pořady

Developerské projekty k prodeji

Developerské projekty k prodeji

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

Jak vybrat technologie pro váš dům?

Jak vybrat technologie pro váš dům?

Otázky a odpovědi: Dřevostavby RD Rýmařov

Otázky a odpovědi: Dřevostavby RD Rýmařov

Vybíráme fotovoltaickou elektrárnu

Vybíráme fotovoltaickou elektrárnu

Stavba není sen 8 - Praha Lysolaje

Stavba není sen 8 - Praha Lysolaje

Bydlení slavných

Bydlení slavných

Stavba není sen 7 - Molo Lipno Resort

Stavba není sen 7 - Molo Lipno Resort

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Nejzajímavější hotely

Nejzajímavější hotely

Jak se žije v domě s inteligentní domácností?

Jak se žije v domě s inteligentní domácností?

Přemkovy rychlé rady pro zahrady

Přemkovy rychlé rady pro zahrady

Stavba není sen 6 - Yasmin apartmán

Stavba není sen 6 - Yasmin apartmán

Zdravý spánek

Zdravý spánek

Vybíráme okna

Vybíráme okna

Stavba není sen 5 - Rekonstrukce kanceláří

Stavba není sen 5 - Rekonstrukce kanceláří

Kuchyně plné inspirace

Kuchyně plné inspirace

Vybíráme krby a kamna

Vybíráme krby a kamna

Koupelny plné inspirace

Koupelny plné inspirace

Když řešíte vodu...

Když řešíte vodu...

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Rady pro investice do nemovitostí

Rady pro investice do nemovitostí

Dům na klíč

Dům na klíč

Stavba není sen 4 - Aldrov Krkonoše

Stavba není sen 4 - Aldrov Krkonoše

Vybíráme audio do domácnosti

Vybíráme audio do domácnosti

Stavba není sen 3 - Javor apartmán

Stavba není sen 3 - Javor apartmán

Bydlení handicapovaných

Bydlení handicapovaných

RESTART Michaely Jonášové

RESTART Michaely Jonášové

Stavba není sen 2 - Rekonstrukce bytu

Stavba není sen 2 - Rekonstrukce bytu

Na kafe!

Na kafe!

Stavba není sen - Stavba domu

Stavba není sen - Stavba domu

Jak se vyrábí dřevostavby

Jak se vyrábí dřevostavby


Spolupracujeme

Zajímá vás architektura?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl