ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Aktuality Zajímavé tipy na originální vánoční dárky

Zajímavé tipy na originální vánoční dárky

Zajímavé tipy na originální vánoční dárky
14. 12. 2022 / Autor: Štěpánka Šulanová

Vánoce klepou na dveře! Pokud patříte mezi ty, co ještě nemají dárky a chcete svým blízkým udělat radost něčím originálním, máme pro vás několik tipů na to, čím rodinu a přátele obdarovat.

1) Darujte zdravý spánek

Pokud chcete vašim blízkým udělat radost a zároveň jim prokázat dobrou službu, volbou může být dárek spojený se zdravým spánkem. Kvalitní spánek je totiž nezbytný pro správnou regeneraci celého těla i mysli, což se následně odráží i na našem zdraví. Věděli jste, že bolest krční páteře je po bederní části druhou nejčastěji uváděnou bolestí zad? Špatná regenerace obratlů krční páteře vede ke vzniku bolestí hlavy, nebo výrazně zhoršuje existující migrény. A jak víme, migrénami trpí významná část nejen ženské populace. Velmi praktickým dárkem proto může být vhodně vybraný ergonomický polštář. Například v sortimentu společnosti Magniflex, která se dlouhodobě zdravým spánkem zabývá, najdete několik typů ergonomických polštářů. Při výběru byste měli zohlednit hlavně věk uživatele, polohu, v které nejčastěji spí, nebo případné zdravotní problémy. Správný polštář by měl držet hlavu při spánku ve správné poloze a poskytovat odpovídající pohodlí.

2) Unikátní kusy nábytku ze dřeva starých stromů

Má vaše drahá polovička ráda přírodu, udržitelnou výrobu a zároveň si potrpí na originálním designu? Doporučujeme nábytek, který je výsledkem zpracování starého dřeva. Velmi originální kousky nabízí například společnost Wowood, která vyrábí mimo jiné zajímavé konferenční stolky či neobvyklá zrcadla. Jedná se o nábytek, který byl vyroben s citem převážně z obřích stromů, které bylo nutné porazit například při realizaci dopravních staveb, padly za oběť škůdcům, nebo přírodním živlům.

 

3) Dekorace z živých mechů

Dalším přírodním vybavením interiérů mohou být dekorace, díky kterým dostanete do domácnosti pohodu a klid. Jednou z variant jsou například živé mechy, ze kterých se vyrábějí obrazy, osvětlení, dekorace, ale i stoly či celé stěny. Tyto originální interiérové prvky vyrábí například společnost Mechdekor ze speciálně ošetřeného mechu. Dekorace vydrží dlouhé roky a není o ně příliš velká starost. Mechy pocházejí převážně z Finska, Norska či z Francie, kde podléhají takzvanému kontrolovanému sběru. Na výběr je ze spousty dekorací z různých druhů mechů či jejich barev. Velmi populární je například mechová mapa. Takže pokud máte kolem sebe vášnivé cestovatele, uděláte s tímto dárkem velkou radost.

 

4) Doplňky do interiéru, vůně a originální katalytické lampy

Vybavení do domácnosti je stálicí při výběru dárků. Pokud se chcete blýsknout a pořídit něco opravdu originálního, určitě nešlápnete vedle, pokud zvolíte designové kousky, na jejichž tvorbě se podíleli světoznámí návrháři. Například v sortimentu firmy À la Maison najdete povlečení, interiérové vůně, svícny, lucerny, příbory, etažéry, talíře a mnoho dalších dekorací, které se pravidelně objevují na světových veletrzích. Především ženy si potrpí na krásné vůně, naším tipem je proto katalytická lampa, která nejen že nádherně provoní byt, ale zároveň vyčistí vzduch od nechtěných bakterií. Hezké kousky se dají najít i mezi nádobím z dílny Rosenthal či Villeroy & Bosch.

 

5) Relaxační pobyt v srdci Šumavy

Pobyt v horách, ať už relaxační, či sportovní rozhodně potěší všechny vaše blízké. Variantou, která udělá radost aktivním nadšencům i milovníkům wellness, může být pobyt v horském apartmánu obklopeném šumavskou přírodou. Například Javor apartmán v Železné Rudě nabízí jedinečné místo, kde si společně se svou rodinou můžete užít luxus i nezapomenutelné zážitky. Na dosah máte lyžařská střediska, wellness i nespočet možností na krásný výlet. O vzniku tohoto apartmánu jsme natočili osmidílný seriál, na který se můžete podívat ZDE, a přesvědčit se tak o jedinečnosti tohoto místa. Navíc pro vás máme do konce roku 2023 15% slevu na celý pobyt! Stačí udělat rezervaci na stránkách apartmánu a v následné komunikaci zmínit slevový kód TVBYDLENI15.

 

6) Prémiová elektronika i oblečení inspirované motorsportem

Milovníky elektroniky, sportu a designu potěšíte rozhodně novinkami, které budou doslova šperkem v každodenním životě. Zajímavé kousky najdete například u značky Porsche Design. Vhodným dárkem mohou být designová sluchátka pro venkovní sporty nebo do posilovny. Hodinky, které nabízí více než 60 profilů tréninkových a outdoorových aktivit, či výkonnostní designové lyže inspirována motorsportem. Zajímavým dárkem může být i designový reproduktor, který využijete při konferencích v práci i doma při poslechu hudby. V sortimentu značky Porsche Design lze najít i další zajímavé dárky jako značkové oblečení, brýle, peněženky či parfémy.

7) Předplatné vín s originálním dopisem a degustační kartou

Máte ve svém okolí milovníka vín z moravské produkce? Věnujte mu dárek v podobě stálého přísunu těch nejkvalitnějších lahví z rodinného vinařství. Například Vinařství Skoupil nabízí předplatné, kde si vyberete počet lahví a délku předplatného. Obdarovanému každý měsíc přijde balíček s limitovanými a sezónními víny. Součástí balíčku je i originální dopis a degustační karta.

 

8) Pro krále grilování - venkovní grilovací ohniště

Vaření pod širým nebem si u Čechů získává stále větší oblibu. Velmi stylovou záležitostí, kterou využívají i světoví profesionální kuchaři, je venkovní grilovací ohniště. Jedná se o designové spojení venkovního ohniště s plotnou. U tohoto grilu se tedy zahřejete a zároveň uvaříte pro rodinu či přátele. Umíte si představit, že silvestrovský svařák svým hostům ohřejete přímo na plotně grilu? :) Tento velmi originální dárek seženete například u společnosti OFYR s novým showroomem Event selection.

9) Tipy na vánoční dárky nám dali také naši kolegové z TV Architect

Milovníci architektury jistě ocení dárkové poukazy na komentované prohlídky, které vás zavedou na zajímavá místa v Praze. Například už 26. prosince je připravena prohlídka Velkého strahovského stadionu, která je určena i pro osoby s omezenou pohyblivostí. Dárkové poukazy se dají uplatnit ale i na další akce v novém roce pořádané Open House Praha. Tato organizace si navíc pro nadšence architektury připravila i hravé dárky jako pexeso s pražskými budovami, omalovánky či papírové vánoční ozdoby. 

  

Procházky Prahou si pak mohou vaši blízcí užít i listováním v knize teoretika architektury Zdeňka Lukeše. Publikace Skrytá krása detailu představuje širokou paletu originální výtvarné výzdoby pražských staveb navržených významným architektem Osvaldem Polívkou v období kolem roku 1900, tedy v éře pozdního historismu a secese. 

Mohlo by vás zajímat

Stavba není sen 3 - Horský apartmán
24 m 44 s

Odhalujeme designový interiér ze dřeva starých stromů

Psal se leden 2019, kdy jsme prvně vstoupili do zanedbané půdní části bývalého hotelu Javor. Na první pohled by asi nikdo netipoval, že se tento prostor může proměnit v něco unikátního. Stačí ale mít odvahu, nápad a mít se na koho obrátit, kdo je stejný blázen do designu. Díky odborníkům, jako je Robert Gross z Wowood, se interiér může pyšnit takovými designovými prvky, jako je konferenční stůl ze starého pařezu nebo zrcadlo zasazené do kmene stromu. Však o tom už se přesvědčte sami, zveme vás na prohlídku...

Mohlo by vás zajímat

Design
2 m 50 s

Unikátní dřevěné designové prvky do interiéru si můžeme nově prohlédnout v pražském New Living Center

Společnost Wowood je specialista na zpracování starého dřeva, ze kterého posléze vyrábí unikátní kousky. Neobvyklou zajímavostí je, že výroby nábytku se může zúčastnit i zákazník, který si sám rozhodne o budoucí podobě unikátního designového prvku. Výrobky si můžete aktuálně prohlédnout a osahat v pražském New Living Center. V showroomu najdeme velký jídelní stůl a neobvyklé konferenční stolky. Výrobky si tak můžete prohlédnou ještě dříve, než vyrazíte do výrobny v Žákavě u Plzně.

Mohlo by vás zajímat

Interiér
5 m 14 s

Zdravý spánek neznamená pouze dostatek hodin. Jak zdravě spát?

Pokud spíte osm hodin denně, neznamená to, že spíte zdravě. „Je to kontraproduktivní, pokud strávíte na nekvalitní matraci či posteli v nekvalitním prostředí hodně času,“ vysvětluje lékař Petr Nepraš. Přestože noc nějakým způsobem přetrpíte, následky jsou nepříjemné. U degenerativních onemocněních páteře stačí dokonce půl hodina nekvalitní polohy. Ta pak může spustit sled reflexních mechanismů, které vedou k tomu, že z jedné nekvalitně prospané noci se budete dostávat dva týdny.

Mohlo by vás zajímat

For Arch
5 m 08 s

Po tomhle se vám budou sbíhat sliny! Spojení ohniště s plotnou pro milovníky grilování.

Vaření venku je vždy zážitek, a to nejen gurmánský. Jídlo udělané na ohni má neopakovatelné kouzlo i chuť. Průkopníkem na poli venkovního vaření je značka OFYR. Jedná se o designové spojení venkovního ohniště s plotnou. Zajímavou novinkou, kterou společnost představila na veletrhu FOR ARCH, je pak pizza pec, díky které si můžete navodit tu pravou italskou atmosféru přímo u vás na zahradě.

Mohlo by vás zajímat

Stavba není sen 3 - Horský apartmán
17 m 09 s

Máme poslední týden na finalizaci interiéru – instalujeme mechy

Už zbývá jen jedna epizoda do představení kompletní proměny apartmánu Javor na Železné Rudě. Hotové jsou už podlahy, obložky krbu a dokončuje se koupelna. Velkoformátové obklady, které jsme zde využili poslouží i v kuchyni. Řada dojde i na instalaci dveří vyrobených z podlahy a také na dekorace. Interiér, kde dominuje staré dřevo a přírodní materiály si přímo říká o takzvané mechové obrazy. Právě na ně se detailnější zaměříme.

Mohlo by vás zajímat

Interiér
4 m 07 s

Tip designérů: Oživte interiér živým mechem

Přemýšlíte o zvelebení interiéru a hledáte originální kousek přírody do své domácnosti? Co třeba mech v podobě hodin, obrazu, nebo klidně celé stěny? Monika Nogová ze společnosti Mechdekor vám prozradí možnosti využití mechu i specifika, která je potřeba dodržet, aby zůstal jako nový.

Diskuze

Doporučené pořady

Developerské projekty k prodeji

Developerské projekty k prodeji

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

Jak vybrat technologie pro váš dům?

Jak vybrat technologie pro váš dům?

Otázky a odpovědi: Dřevostavby RD Rýmařov

Otázky a odpovědi: Dřevostavby RD Rýmařov

Vybíráme fotovoltaickou elektrárnu

Vybíráme fotovoltaickou elektrárnu

Stavba není sen 8 - Praha Lysolaje

Stavba není sen 8 - Praha Lysolaje

Bydlení slavných

Bydlení slavných

Stavba není sen 7 - Molo Lipno Resort

Stavba není sen 7 - Molo Lipno Resort

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Nejzajímavější hotely

Nejzajímavější hotely

Jak se žije v domě s inteligentní domácností?

Jak se žije v domě s inteligentní domácností?

Přemkovy rychlé rady pro zahrady

Přemkovy rychlé rady pro zahrady

Stavba není sen 6 - Yasmin apartmán

Stavba není sen 6 - Yasmin apartmán

Zdravý spánek

Zdravý spánek

Vybíráme okna

Vybíráme okna

Stavba není sen 5 - Rekonstrukce kanceláří

Stavba není sen 5 - Rekonstrukce kanceláří

Kuchyně plné inspirace

Kuchyně plné inspirace

Vybíráme krby a kamna

Vybíráme krby a kamna

Koupelny plné inspirace

Koupelny plné inspirace

Když řešíte vodu...

Když řešíte vodu...

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Rady pro investice do nemovitostí

Rady pro investice do nemovitostí

Dům na klíč

Dům na klíč

Stavba není sen 4 - Aldrov Krkonoše

Stavba není sen 4 - Aldrov Krkonoše

Vybíráme audio do domácnosti

Vybíráme audio do domácnosti

Stavba není sen 3 - Javor apartmán

Stavba není sen 3 - Javor apartmán

Bydlení handicapovaných

Bydlení handicapovaných

RESTART Michaely Jonášové

RESTART Michaely Jonášové

Stavba není sen 2 - Rekonstrukce bytu

Stavba není sen 2 - Rekonstrukce bytu

Na kafe!

Na kafe!

Stavba není sen - Stavba domu

Stavba není sen - Stavba domu

Jak se vyrábí dřevostavby

Jak se vyrábí dřevostavby


Spolupracujeme

Zajímá vás architektura?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl